Apple komt regelmatig met updates voor de iPhone en het is aan te raden deze te installeren. Niet alleen omdat ze leuke nieuwe functies voor de telefoon bevatten, maar ook oplossingen voor beveiligingsproblemen. Echter, voor u een update kunt doen, dient u eerst een back-up te maken. En deze wil om onbekende reden nog wel eens vastlopen.

Met vastlopen doelen we dan op een back-upproces van een uur of 32 (letterlijk) en dat betekent dat uw telefoon al die tijd aan de pc moet blijven hangen. En de functie laat zich om eveneens onbekende redenen soms niet uitschakelen met de Escape-toets. In dat geval brengt iPhone Backup Switch uitkomst. U downloadt het programma via microseconds.com. Voordat u het start, dient u ervoor te zorgen dat iTunes is afgesloten. Vervolgens klikt u op de knop Disable iPhone Backup in iTunes. Dat is alles wat u hoeft te doen.

Wanneer u nu de software van de iPhone bijwerkt, zal er geen back-up gemaakt worden. Let op: dit betekent uiteraard wel dat u de inhoud van uw telefoon kwijt kan raken. Bijvoorbeeld wanneer het misgaat, of tijdens de update naar iOS4 die de gehele telefoon reset. Zorg ervoor dat u in ieder geval uw belangrijke telefoonnummers ergens hebt staan. Wilt u de back-up weer inschakelen, start dan het programma opnieuw en klik op Enable iPhone Backup in iTunes.

© PXimport

Met één druk op de knop schakelt u de back-upfunctie van iTunes uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000