iPhone als afstandsbediening voor iTunes

Hoe je je iPhone als afstandsbediening kunt instellen voor iTunes. Handig voor als je een keer heel even niet achter je Mac zit, je bedient gewoon je iTunes vanaf de bank. Hoe relaxt!

Start de Remote-applicatie op de iPhone. Zorg ervoor dat je verbonden bent met het draadloze netwerk en dat de computer met de iTunes-bibliotheek aan staat. Je krijgt automatisch een overzicht met alle afspeellijsten, inclusief die van Genius. Keer met de toetsen bovenin helemaal terug tot je bij Settings komt. Daar kun je eventueel Stay Connected aanzetten, waarmee je voorkomt dat je de draadloze verbinding steeds weer opnieuw moet opzetten. Als je over een AppleTV of Remote Speakers beschikt, is het ook mogelijk om de extra speakers in dit scherm in te schakelen.

© CIDimport

Tip3: iTunes DJ afstandsbediening

Helemaal leuk wordt het als je de afstandsbediening combineert met de iTunes DJ. Je kunt van op afstand nummers in de wachtrij zetten om te worden afgespeeld. De werking is heel eenvoudig. Maak verbinding met de iTunes-bibliotheek en kies voor de afspeellijst iTunes DJ. Je krijgt vervolgens de huidige afspeelvolgorde te zien. Die kun je beïnvloeden door een nummer aan te vragen, dat dan meteen in de rij wordt geplaatst om te worden afgespeeld. Klik op het nummer om dit direct af te spelen of het als eerstvolgende in de rij te zetten. Ook heb je de mogelijkheid om in dat scherm vergelijkbare nummers te kiezen. Voor dat laatste gebruik je de Genius-functie.

© CIDimport

Tip 4: iTunes DJ voor gasten

Je kunt de afspeellijst direct aanpassen, maar gasten kunnen ook invloed uitoefenen door nummers aan te vragen en te stemmen op nummers die laag op de lijst staan. Klik op de instellingen in iTunes bij de iTunes DJ en sta toe dat gasten verbinding kunnen maken met hun eigen remote-programma. Zorg ervoor dat alle apparaten (iPhones en iPods Touch) verbonden zijn met het draadloze netwerk. Gasten zijn nu in staat om verbinding te maken met de bibliotheek en nummers aan te vragen. Door op het hartje te klikken, kunnen ze stemmen, zodat de gekozen nummers eerder worden afgespeeld. In het instellingenscherm kun je de keuzemogelijkheid voor gasten beperken.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000