Je iOS-bestanden opslaan in Dropbox

© PXimport

Je iOS-bestanden opslaan in Dropbox

Geplaatst: 9 april 2015 - 06:14

Aangepast: 14 december 2022 - 15:40

Martin Gijzemijter

Dat je Dropbox ook op je iPhone en iPad kunt gebruiken is natuurlijk superhandig. Alleen verder dan wat foto's opslaan kom je er niet mee, toch? Dat wás zeker zo, maar sinds iOS 8 is het een heel ander verhaal. Je kunt nu in principe alle denkbare bestanden opslaan in Dropbox.

Zorg er eerst voor dat je de meest recente versie van Dropbox downloadt uit de App Store. Nadat je dit hebt gedaan, dien je de mogelijkheid om te delen in te schakelen. Dit kan op diverse plekken, de makkelijkste manier om dat nu even te doen is door naar de app Foto's te gaan, een foto te selecteren en te drukken op de knop Delen linksonder.

In het scherm dat verschijnt zie je onderin twee balken. De balk met daarin de knop Diavertoning sleep je naar links totdat je de knop Meer ziet. Druk daarop en schakel vervolgens de optie Opslaan in Dropbox in.

 

© PXimport

Eerst dien je de optie Opslaan in Dropbox in te schakelen.

Opslaan in Dropbox

Maar hoe sla je nu daadwerkelijk bestanden op in Dropbox? De precieze manier verschilt uiteraard per app, maar ter illustratie zullen we een bestand opslaan vanuit de app Mail. Wanneer je een mailtje hebt ontvangen met een bestand daarin, dan druk je op deze bijlage om hem te downloaden. Wanneer deze gedownload is, en je drukt er vervolgens nogmaals op om hem te openen (even ingedrukt houden), dan vraagt Mail wat je met het bestand wilt doen.

In dit menu zie je nu een optie die je eerder niet had, namelijk Openen in Dropbox. Wanneer je voor deze optie kiest, kun je zelf bepalen waar in Dropbox je het bestand opslaat. En zo werkt het ook in andere apps, zodra er de mogelijkheid is om een bestand te delen, zal de Dropbox-optie verschijnen.

 

© PXimport

Wanneer je nu een bestand kunt delen, kun je het ook opslaan in Dropbox.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000