Hoe schakel je Shake to Undo uit op je iPhone?

© PXimport

Hoe schakel je Shake to Undo uit op je iPhone?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 1 maart 2016 - 11:56

Aangepast: 14 december 2022 - 12:09

Redactie

We zijn doorgaans erg tevreden over onze iPhone. Soms bouwt Apple echter een functie in die goed bedoeld is, maar totaal niet handig blijkt. Shake to Undo is daar eentje van.

In principe is het idee achter de functie natuurlijk fantastisch. Je maakt een fout tijdens het typen, schudt je iPhone even en de fout is hersteld. Dat werkt in praktijk ook prima als je braaf op je stoel zit en je iPhone stilhoudt. Lees ook: Een bètaversie van iOS installeren: verstandig of niet?

In realiteit gebruiken we onze smartphone echter steeds vaker onderweg, en dan is het vervelend als je even stopt met typen omdat je moet opletten (bijvoorbeeld wanneer je overstapt in een trein) om vervolgens te zien dat de tekst is gewist omdat je hebt geschud met je iPhone.

© PXimport

De functie Shake to Undo wordt eenvoudig uitgeschakeld

Shake to Undo uitschakelen

Gelukkig is dat eenvoudig te verhelpen. Navigeer in je iPhone naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid. Scrol een stukje naar onderen totdat je de optie Herstel door schudden ziet. Druk hierop en zet de schakelaar om naar Uit. Zodra je dit hebt gedaan kun je schudden wat je wilt, maar je handelingen zullen niet ongedaan gemaakt worden. Niet te hard schudden trouwens, want als die iPhone uit je handen vliegt, kan dat zéker niet ongedaan gemaakt worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000