Google start testfase augmented reality-bril

© PXimport

Google start testfase augmented reality-bril

Geplaatst: 5 april 2012 - 06:08

Aangepast: 16 november 2022 - 10:20

Elmar Rekers

Google is begonnen met het testen van een augmented reality-bril. De zoekgigant heeft enkele werknemers een prototype van de futuristische bril gegeven om deze in het dagelijks leven te gebruiken.

Google geeft in een video enkele voorbeelden van de manier waarop een dergelijke AR-bril in het openbaar gebruikt zou kunnen worden. Zo krijgt de gebruiker via de bril bijvoorbeeld meer informatie over gebouwen waar hij naar kijkt.

Ook is het mogelijk om op het kleine display informatie te krijgen over het weer, agendapunten en routeinformatie. De bril is middels de stem aan te sturen. Het ontwerp van de augmented reality-bril is aanzienlijk stijlvoller dan eerdere geruchten over de Google-gadget deden geloven.

Google-diensten

In de bril zit een kleine camera verwerkt die registreert wat er zich in het blikveld van de drager afspeelt. Door dit terug te koppelen naar Google-diensten als Goggles, Latitude en Google+ kan er in real-time data worden opgevraagd over mensen, gebouwen en locaties.

De augmented reality-bril draagt momenteel de werktitel Project Glass en wordt ontwikkeld bij het Google X-kantoor in Californië. Verwacht wordt dat de bril eind 2012 op de markt zal komen.

[youtube]9c6W4CCU9M4[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten