'Google en ASUS lanceren full HD Nexus 7'

Volgens een bron van Digitimes lanceren Google en ASUS in mei een full HD Nexus 7-tablet. De prijs blijft echter toch laag.

De Nexus 7 is in Nederland en België nog steeds een erg populair apparaat en recent is er nog een dock aan het assortiment toegevoegd. Volgens anonieme bronnen van Digitimes zouden ASUS en Google werken aan een opvolger van deze succesvolle tablet. Volgens een anonieme bron zou het nieuwe apparaat onder meer een full HD-scherm hebben.

Goedkoop full HD

De Nexus 7 was de eerste tablet in de Nexus-serie en blijkt, mede door de prijs- kwaliteitverhouding zeer succesvol. Na de introductie van de Nexus 7, werd eind oktober 2012 de Nexus 10 aangekondigd en volgens een anonieme bron van Digitimes zou er binnenkort een opvolger van de Nexus 7 op de markt moeten komen. Deze zou gaan beschikken over een full HD-schermresolutie, industrieel design, een dunnere rand rondom het display (bezel) en draaien op een versie van Jelly Bean. Deze tweede generatie Nexus 7 zou wederom gemaakt worden door ASUS samen met Google.

De prijs van de tweede generatie van Nexus 7s zou weer tussen de $199 en $250 moeten komen te liggen, vergelijkbaar met de prijzen van de huidige Nexus 7. Dat zou niet zo vreemd zijn, want toen Google de nieuwste versie van de Nexus 7 aankondigde en aangaf dat de opslagcapaciteit werd verdubbeld, werden de prijzen gelijk gehouden. Mensen die net de oudere variant hadden gekocht, konden in de Verenigde Staten een gedeelte van het aankoopbedrag terugkrijgen. In Nederland kregen die klanten een cadeaubon voor de accessoire-winkel van ASUS.

Overigens heeft Digitimes het ook nog wel eens mis. Het zou in dit geval bijvoorbeeld ook om een ASUS-tablet kunnen gaan die niet uitgebracht wordt in samenwerking met Google. Vooralsnog spreekt de bron wel van over het product van de samenwerking tussen Google en ASUS.

Mei-lancering

Wanneer en of de opvolger van de Nexus 7 aangekondigd gaat worden is officieel niet bekend, maar volgens deze anonieme bron zou dat in mei zijn. In deze maand wordt Google I/O gehouden, een evenement van Google waar vaak nieuwe producten en diensten aangekondigd worden. Of dat ook met de tweede generatie Nexus 7 het geval zal zijn, is een kwestie van afwachten.

Bron: Digitimes

 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000