Foto's verkleinen met iPhoto '11

© PXimport

Foto's verkleinen met iPhoto '11

Geplaatst: 19 maart 2012 - 12:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Jeroen Boer

Bij een nieuwe Mac wordt het fotobeheerprogramma iPhoto '11 meegeleverd. Dit programma is prima te gebruiken om foto's te verkleinen als u ze bijvoorbeeld wilt e-mailen of wilt plaatsen op een sociaal netwerk. Apple heeft de functionaliteit wel verstopt.

Stap 1

Selecteer in iPhoto de foto's die u wilt verkleinen. U selecteert meerdere foto's in één keer door Command ingedrukt te houden en vervolgens de gewenste foto's te selecteren. Handig aan iPhoto is dat de foto's ook geselecteerd blijven als u ergens anders klikt. Geselecteerde foto's zijn te herkennen aan een geel kadertje om de foto heen.

© PXimport

Stap 2

Wanneer de gewenste foto's geselecteerd zijn, dan klikt u in het menu op Archief en kiest u Exporteer. Het venster Exporteer wordt geopend. Zorg ervoor dat het onderdeel Bestand geselecteerd blijft. Kies bij Type het gewenste bestandsformaat. Wanneer u JPEG kiest, hebt u de optie om een kwaliteit te kiezen. Vervolgens kunt u naast Grootte de afmeting van uw verkleinde bestand instellen. Kies Aangepast en kies voor breedte of voor hoogte en geef de gewenste pixels op. De beeldverhoudingen van de afbeelding blijven behouden.

© PXimport

Stap 3

Naast Bestandsnaam kunt u de keuze Gebruik bestandsnaam laten staan. Klik vervolgens op de knop Exporteer. Het Finder-venster Exporteer wordt geopend, zodat u kunt kiezen in welke map uw verkleinde foto's worden opgeslagen. Maak eventueel een nieuwe map aan met Nieuwe map en klik op OK. Uw afbeeldingen worden verkleind en staan in de gewenste map.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten