Apple treft schikking in rechtszaak rond iPhone 4-antenne

© PXimport

Apple treft schikking in rechtszaak rond iPhone 4-antenne

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 februari 2012 - 11:37

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Apple heeft een schikking getroffen in een class action-rechtszaak in de Verenigde Staten over het antenneprobleem van de iPhone 4. Amerikaanse klanten die een iPhone 4 hebben aangeschaft komen in aanmerking voor 15 dollar schadevergoeding of een nieuwe bumper case.

Dit heeft Ira Rothken, de advocaat die de class action-rechtszaak vertegenwoordigt, gezegd tegen Cnet. De class action-rechtszaak is tot stand gekomen nadat verschillende iPhone 4-gebruikers besloten een rechtszaak tegen Apple aan te spannen. In deze rechtszaken claimde de gebruikers dat Apple informatie had achtergehouden of verdraait.

De class action-rechtszaak omvat in totaal 18 verschillende rechtszaken tegen Apple. Aangezien de schikking is getroffen in een class action-rechtszaak, komen alle Amerikaanse gebruikers die aan de voorwaarden voldoen in aanmerking voor een schadevergoeding. Rothken schat dat ongeveer 25 miljoen Amerikaanse klanten een claim kunnen indienen. De advocaat stelt de schikking rechtvaardig en redelijk te vinden.

Death grip

De rechtszaak is gevoerd over de zogehete 'death grip', waarbij de iPhone aan beide zijde aan de metalen rand wordt vastgepakt. De antenne van de iPhone 4 wordt hierdoor geblokkeerd, waardoor het netwerksignaal verminderd en in sommige gevallen volledig weg viel.

Apple probeerde de gemoederen nog te bedaren door gratis cases beschikbaar te stellen die het probleem tegen moesten gaan. De problemen worden ook wel 'antennagate' genoemd. Dit bleek echter niet voldoende te zijn om de rechtszaak van Amerikaanse gebruikers te voorkomen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000