Apple klaagt Poolse online supermarkt aan wegens naam

© PXimport

Apple klaagt Poolse online supermarkt aan wegens naam

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 september 2012 - 14:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Apple klaagt de Poolse online supermarkt A.pl aan. Apple stelt dat de naam 'A.pl' te veel lijkt op de merknaam 'Apple' en stelt dat de winkel onrechtmatig gebruik maakt van de naam. Apple vraagt het Poolse patentbureau daarom het patent van A.pl op de merknaam in te trekken.

Reuters meldt dat Apple van mening is dat de merknaam 'A.pl' zodra deze wordt uitgesproken te veel lijkt op de merknaam 'Apple'. Daarnaast stelt het bedrijf dat het logo van A.pl te veel lijkt op die van Apple. Het is niet duidelijk om welk logo het hier precies gaat, aangezien A.pl het logo momenteel niet gebruikt. Apple claimt dat A.pl door de merknaam en het logo van Apple te kopiëren wil meeliften op het succes van Apple.

'De aanklachten zijn absurd'

Radoslaw Celinski, directeur van A.pl, laat in een reactie op de aanklacht van Apple weten dat de 'beschuldigingen absurd zijn'. Een datum voor de eerste hoorzitting in de rechtszaak is nog niet bekend. Apple wordt in de rechtszaal vertegenwoordigd door het advocatenbureau Baker & McKenzie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000