Amazon vraagt rechter het gebruik van de term 'App Store' toe te staan

© PXimport

Amazon vraagt rechter het gebruik van de term 'App Store' toe te staan

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 september 2012 - 08:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Amazon wil dat de rechter Apple's claim om exclusief te mogen adverteren met de term 'App Store' van tafel schuift. De claim is onderdeel van een rechtszaak uit maart 2011 en stelt dat Amazon de term 'App Store' misbruikt om een downloaddienst voor mobiele software aan ontwikkelaars te promoten.

Dit schrijft Reuters. De claim op de term 'App Store' werd door Apple eind november toegevoegd aan de rechtszaak, kort nadat Amazon de lancering van de Kindle Fire aankondigde. Amazon veranderde rond deze tijd de benaming 'Amazon Appstore for Android' in 'Amazon Appstore', wat volgens Apple tot verwarring leidt bij gebruikers zou leiden.

Algemene term

Amazon is het dus niet met de claim eens en vraagt de rechter de claim van Apple van tafel te schuiven. De fabrikant van de Kindle Fire stelt dat de term 'App Store' een dusdanig algemene term is geworden dat het gebruik van de term niet tot verwarring kan leiden.

De online boekverkoper stelt daarnaast dat zowel Apple-CEO Tim Cook als Apple-oprichter Steve Jobs het woord 'app store' hebben gebruikt om appwinkels van concurrenten te beschrijven. Zo zou Cook het hebben gehad over 'de hoeveelheid app stores die beschikbaar zijn', terwijl Jobs het had over 'vier app stores voor het Android-platform'

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000