Consumenten testen: Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care

© Rowenta

Consumenten testen: Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care

Geplaatst: 12 juni 2024 - 08:29

Partnerredactie

Weet de Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care daadwerkelijk stijlvol design met kracht te combineren? Drie testers onderwierpen deze draadloze stofzuiger aan een grondige test en delen hun bevindingen.

Partnerbijdrage – in samenwerking met Rowenta

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl Stofzuigerwijzer is deze Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care uitgebreid getest door verschillende testers, die de stofzuiger twee weken in eigen huis hebben uitgeprobeerd. Wil je meer weten over de resultaten van deze stofzuiger en andere deelnemende modellen? Meld je dan hieronder aan en ontvang het testrapport.

Download nu het Stofzuigerwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Stofzuigerwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Modern en praktisch ontwerp

Het moderne ontwerp van de Rowenta X-Force Flex 9.60 wordt door ons testpanel gewaardeerd. Tester Kees is onder de indruk van dit 'geweldig mooie en veelzijdige apparaat' en geeft zelfs een perfecte score voor het design. Danilo merkt echter op dat het materiaal van de stofzuiger soms goedkoop aanvoelt, wat het algehele beeld van de kwaliteit kan beïnvloeden. Het apparaat wordt daarnaast beoordeeld als praktisch. Dat heeft voor Kees vooral te maken met de geïntegreerde borstels en de flexibele buis: “De buigzame stang is erg handig, vooral als je slecht kunt bukken. Dat hoeft met deze stofzuiger niet eens meer." Testers noemen ook het lage gewicht en de wendbaarheid als positieve eigenschappen. Je pakt de stofzuiger er daardoor snel bij, zo meent Bart.

“Wie niet meteen de hoofdprijs wil betalen voor een stofzuiger, maar toch alle moderne opties wil, hoeft niet langer te twijfelen.”

- Bart

Prestaties op maat

De stofzuiger past zijn zuigkracht automatisch aan de ondergrond aan, iets waar meerdere testers blij mee zijn, omdat dit het gebruiksgemak volgens hen aanzienlijk verhoogt. Het gebruik van de stofzuiger wordt daarnaast beschreven als niet storend en stil, wat verder bijdraagt aan het comfort. “Deze krachtpatser laat je door het geluid denken dat hij minder goed zuigt dan een traditionele zakloze stofzuiger, maar niets is minder waar!” zo stelt Ferry.

Handige functies

De Rowenta X-Force Flex 9.60 blinkt uit in gebruiksgemak. Tester Ferry beschrijft het apparaat als 'zeer handig in gebruik' en benadrukt dat de dieren-/turboborstel uitstekend werkt: “Mijn bank heeft er lang niet meer zo schoon en haarvrij uitgezien.” Ook Danilo is enthousiast: “De dierenharenborstel doet heel goed zijn werk: de bank en de stoelen waren snel en makkelijk ontdaan van de kattenharen.” Dan is er nog de ledverlichting aan de voorzijde van de zuigmond. Bart stelt dat deze functie ‘stof, vuil en haren goed zichtbaar maakt’, wat reinigen in donkere hoeken en onder meubels vergemakkelijkt.

Consumenten testen: Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care-FPJLkGsdTqiG9S-grz7TOA

© Rowenta

Gebruiksgemak

De eenvoudige installatie en het dagelijks gebruiksgemak zijn belangrijke factoren die bijdragen aan de positieve ervaringen van ons testpanel met de Rowenta X-Force Flex 9.60. “Het opladen gaat erg makkelijk en snel, en je kunt er ruim voldoende mee zuigen”, deelt Kees bijvoorbeeld. Danilo uit echter wel enige bedenkingen over de opvangbak en de opzetstukken. De opvangbak is volgens deze tester aan de kleine kant en het wisselen van opzetstukken vereist extra aandacht om te voorkomen dat het afsluitklepje open blijft staan.

Conclusie

De Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care wordt algemeen aanbevolen door de testers. Met een gemiddelde totaalscore van 8,8 en hoge cijfers voor zowel design als gebruiksgemak, is deze stofzuiger een goede keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige, krachtige en esthetisch aantrekkelijke oplossing. Op een paar kleine opmerkingen over design en gebruiksgemak na, heeft deze stofzuiger indruk gemaakt op ons panel.

Pluspunten
  • Uitstekende zuigkracht 

  • Automatisch aanpasbaar

  • Flexibel en licht

  • Snelle oplaadtijd

  • Stil in gebruik

Minpunten
  • Plastic voelt goedkoop

  • Kleine opvangbak

  • Wisselen opzetstukken

Meer informatie over dit product?

Bekijk de Rowenta X-Force Flex 9.60 Animal Care op Kieskeurig.nl

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten