Zo kun je Windows-apps snel installeren

© PXimport

Zo kun je Windows-apps snel installeren

Software

Geplaatst: 26 september 2021 - 05:16

Aangepast: 14 december 2022 - 10:15

Redactie

Microsoft heeft onlangs de eerste stabiele versie van Windows Package Manager uitgebracht. Met deze tool voor wat gevorderde gebruikers kun je allerlei programma’s snel installeren op Windows 10.

Stap 1

Download en installeer Windows Package Manager 1.0. Een dubbelklik op het gedownloade bestand Microsoft.DesktopAppInstaller_[…].appxbundle is voldoende. Op deze webpagina vind je ook een overzicht van de beschikbare commando’s.

© PXimport

Stap 2

Vervolgens klik je met rechts op Windows PowerShell in het Windows-startmenu en kies je Als administrator uitvoeren. In de prompt tik je nu het commando winget upgrade. Dat levert je een overzicht op van programma’s waarvoor updates beschikbaar zijn. In deze database bevinden zich momenteel al meer dan 1500 verschillende toepassingen.

Stap 3

Het is mogelijk om afzonderlijke pakketten te upgraden met winget upgrade <pakketnaam>, bijvoorbeeld winget upgrade "VLC media player". Of je installeert alle beschikbare updates in één keer met winget upgrade --all. Standaard krijg je elke installer te zien maar dat kun je onderdrukken via de parameter --silent.

© PXimport

Stap 4

Om na te gaan of de upgrade gelukt is, geef je nogmaals het commando winget upgrade. Als het goed is, blijft de lijst dan leeg. Andere interessante commando’s zijn onder meer winget list (geïnstalleerde pakketten tonen), winget show (informatie over een pakket tonen) en winget uninstall (installatie van het opgegeven pakket ongedaan maken).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000