Alle Yahoo-accounts gehackt: Zo beveilig je je account

© CIDimport

Alle Yahoo-accounts gehackt: Zo beveilig je je account

Software

Geplaatst: 4 oktober 2017 - 05:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:46

Redactie

Dinsdag werd bekend dat bij de grootschalige Yahoo-hack in 2013, houd je vast, gegevens van alle gebruikers op straat zijn komen te liggen. Allemaal. Dus gebruik je Yahoo en had je nog geen extra beveiliging doorgevoerd? Dan is het slim om zo snel mogelijk naar je instellingen te kijken en je wachtwoord te veranderen. Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Zo verander je je Yahoo-wachtwoord en stel je een betere beveiliging in.

Wat is er precies gebeurd?

Yahoo is in 2013 getroffen door een grote hack, waarbij de accountgegevens van liefst een miljard gebruikers zijn buitgemaakt. Naar nu blijkt is iedereen die toen een account had getroffen, dus je doet er sowieso goed aan je wachtwoord te wijzigen en je beveiliging op te schroeven. 

Wil je meer details over de meest recente hack? Dan kun je die lezen in dit artikel van onze collega's van PCM.

In dit artikel kijken we puur naar het beveiligen van je account. Dat doe je zo:

Ga naar Yahoo.com en klik rechtsboven op 'Sign in'. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je krijgt hier ook al een waarschuwing over de recente hack, met een waarschuwing over wat je kunt en moet doen.

Negeer het schokkende nieuws over 'Brangelina' en klik hier daarna op 'Account info' .

© CIDimport


Je ziet hier informatie over je account. Laten we eerst even kijken of er iets vreemds aan de hand is met je account. Dat doe je door links naar 'Recent activity' te gaan.

Je ziet daar de meest recente veranderingen in je account: Wanneer je voor het laatst bijvoorbeeld je wachtwoord hebt veranderd, en hoe dat gebeurde (bijvoorbeeld via email, of juist via de website).

Controleer of deze informatie klopt. Zie je hier iets geks tussen staan? Dan ben je misschien slachtoffer van de hack. Meld dat in dat geval aan Yahoo. Dat kan hier. Controleer dan ook in je mailbox of je vreemde dingen ziet, zoals emails die ineens zijn verdwenen, of dat er vreemde dingen in je verzonden emails staan.

 

© CIDimport

 

 

Je wachtwoord veranderen

Dit is gelijk een goed moment om je wachtwoord te wijzigen. Dat is sowieso nodig. Je doet dat door boven op 'Change password' te klikken, of door direct naar deze site te gaan.

Je krijgt hier een pop-up te zien waar je je nieuwe wachtwoord kunt invoeren. Doe dat, en klik op 'Continue'.

 

 

© CIDimport


Je krijgt hier meteen ook de vraag of je een aantal extra beveiligingsvragen wil instellen. Dat is slim, want daarmee kun je later toegang tot je account terugkrijgen als je er om wat voor reden dan ook buiten wordt gesloten.

 

 

© CIDimport

 

 

Tweestapsverificatie instellen

Nu je je wachtwoord veranderd hebt, is het slim om tweestapsverificatie in te stellen. Dat betekent dat je niet alleen een wachtwoord nodig hebt om in te loggen, maar ook een extra code die in dit geval per sms naar je verstuurd wordt. Op die manier kan iemand niet zomaar binnenkomen, ondanks dat hij je wachtwoord heeft gestolen.

Je stelt tweestapsverificatie in door links naar 'Account security' te gaan, en het vinkje aan te zetten bij 'Two-step verification'.

 

 

© CIDimport


Je krijgt nu een pop-up te zien waar je je telefoonnummer moet invoeren. Als je dat doet, ontvang je per sms een bevestigingscode. Voer die in, en klik op 'Verify'.

 

 

© CIDimport

© CIDimport

 

 

Unieke app-wachtwoorden

Je krijgt hier een nieuwe pop-up te zien, die misschien wel of misschien niet relevant is. Hij is bedoeld voor wanneer je je Yahoo-account hebt gekoppeld aan andere diensten zoals Outlook, of het hebt ingesteld op je telefoon. In dat geval moet je na je tweestapsverificatie inschakelt een nieuw uniek wachtwoord maken per dienst. Wil je Yahoo op je iPad gebruiken, dan moet je daar niet je Yahoo-account gebruiken maar je unieke wachtwoord dat je hier maakt.

Mocht je je wachtwoorden vergeten, geen nood. Je vindt ze ook terug, en kunt nieuwe aanmaken, in het scherm met 'Account security' waar we net ook al zaten.

 

 

© CIDimport

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000