Beheer je wachtwoorden en inloggegevens in Edge

© PXimport

Beheer je wachtwoorden en inloggegevens in Edge

Geplaatst: 14 september 2016 - 03:08

Aangepast: 24 november 2022 - 12:07

Chwhynny Overbeeke

Telkens wanneer je in Microsoft Edge een wachtwoord invoert, wordt er gevraagd of je Edge de gebruikersnaam en het wachtwoord wilt laten onthouden. Hier leggen we uit hoe je deze opgeslagen inloggegevens kunt beheren.

Wachtwoorden wel of niet onthouden

Wanneer je in Microsoft Edge op een website inlogt, krijg je de vraag of de browser je inloggegevens moet opslaan. Als je hiervoor kiest, hoef je ze de volgende keer niet meer in te voeren wanneer je op dezelfde site probeert in te loggen. Lees ook: Hoe breng je de thuisknop terug in Edge?

Wil je deze vraag liever niet voorgeschoteld krijgen, dan kun je dit aanpassen door op het menu met de drie puntjes (...) te klikken en Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven te kiezen. Schakel vervolgens de optie Aanbieden om wachtwoorden op te slaan uit. Eerder opgeslagen wachtwoorden worden dan nog wel gewoon bewaard.

Opgeslagen wachtwoorden raadplegen

Als je wilt zien voor welke websites Edge inloggegevens heeft opgeslagen, en wat deze inloggegevens zijn, dan moet je in de zoekbalk van Windows 10 (niet die van de Edge browser) de tekst referentiebeheer typen. Klik op de instelling Referentiebeheer die in de resultaten verschijnt.

Vervolgens krijg je een nieuw venster te zien met Webreferenties en Windows-referenties. Klik op Webreferenties om een lijst met alle websites waarvoor er inloggegevens zijn opgeslagen weer te geven. Je kunt meteen al de gebruikersnaam zien die voor die website gebruikt wordt. Als je op het pijltje klikt krijg je extra informatie te zien, zoals het wachtwoord en de app die de gegevens heeft opgeslagen.

In Edge kun je alleen wachtwoorden verwijderen, om ze te raadplegen moet je het Configuratiescherm gebruiken.

© PXimport

Opgeslagen wachtwoorden wissen

Je kunt hier ook meteen de inloggegevens voor individuele websites verwijderen door op het pijltje naast de URL te klikken en op Verwijderen te klikken.

Het is ook mogelijk om vanuit Edge inloggegevens voor individuele sites te wissen. Klik op het menu met de drie puntjes (...) en kies Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven. Klik onder Privacy en services op Mijn opgeslagen wachtwoorden beheren en je krijgt een lijst te zien met alle sites waarvoor inloggegevens zijn opgeslagen. Klik op het kruisje naast een URL om de gegevens voor die site te wissen.

Wil je de alle wachtwoorden die reeds door Edge zijn opgeslagen wissen, dan kan dit in Edge, door in de Instellingen onder Browsergegevens de optie Kies wat u wilt wissen te selecteren en Wachtwoorden te kiezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000