Hebt u een afbeelding die u zo leuk vindt dat u de foto gerust als poster op uw muur zou willen hangen? Met The Rasterbator drukt u enorme posters helemaal zelf af, ook al hebt u maar een A4-printer in huis. The Rasterbator creëert gigantische gerasterde afbeeldingen verdeeld over meerdere pagina’s. Alles afgedrukt? Assembleren, ophangen en klaar!

The Rasterbator werkt in vijf eenvoudige stappen. Allereerst moet u een bronafbeelding selecteren. Vervolgens dient u de papiergrootte, bijvoorbeeld A4, te selecteren en de doelgrootte. Een poster gedrukt op vijf pagina’s breed wordt bijvoorbeeld 1,05 meter breed. U kunt de grootte naar hartenlust aanpassen, u krijgt ook telkens het papierverbruik te zien. Wilt u een hoge foto uitrekken over een breedte van 7 pagina’s, dan krijgt u een poster van 1,47 bij 2,21 meter of 7x8 = 56 bladzijden. Nog groter? Kan ook!

© PXimport

The Rasterbator berekent onmiddellijk de grootte en de benodigde hoeveelheid papier.

Afknipranden

Tijdens de vierde stap moet u de instellingen van uw gerasterde foto invoeren. U kunt bijvoorbeeld instellen of u wel of geen afknipranden wenst af te drukken. Wij raden u aan deze optie aan te vinken indien u geen printer hebt die tot op de rand kan afdrukken. De puntgrootte kunt u ook in dit venster instellen. Hoe lager de puntgrootte, bijvoorbeeld 5 mm, hoe hoger de resolutie. Tenslotte is het nog tijd om de kleur in te stellen. U hebt de keuze uit zwart-wit, één kleur naar keuze of meerdere kleuren. The Rasterbator zal nu een pdf-bestand genereren op een door u aangegeven bestandslocatie. Deze pdf kunt u afdrukken wanneer het u uitkomt. Houd rekening met voldoende inkt en papier! Vervolgens rest u alleen nog het knip- en assemblagewerk…

© PXimport

The Rasterbator 1.2

Freeware

Taal Nederlands

Medium 866 KB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium I, 128 MB RAM, 10 MB harde-schijfruimte, .NET Framework 1.1

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlandse versie beschikbaar

Zwart-wit of kleur

Creëert pdf-bestand

Kwaliteit is erg goed

Minpunten

Geen upgrade meer sinds 2005

Fouten in Nederlands taalpakket

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000