Sonos onthult nieuwe Sonos Amp

© PXimport

Sonos onthult nieuwe Sonos Amp

Software

Geplaatst: 30 augustus 2018 - 07:53

Aangepast: 16 november 2022 - 10:32

Lub Snoek

Sonos heeft tijdens IFA 2018 de opvolger van de Amp onthuld. Het ontwerpersplatform is dit keer geheel open en bevat nieuwe bedienings-API's. De nieuwe Sonos Amp is vanaf februari 2019 wereldwijd verkrijgbaar voor 699 euro.

De Sonos Amp is een HUB die conventionele bekabelde speakers voorziet van geluid uit digitale streaming bronnen, zoals dat ook mogelijk is met de multiroom-speakers van Sonos. Ook is het mogelijk om met de lijningang en HDMI ARC-poort tv's, draaitafels en andere audiocomponenten aan te sluiten op het Sonos-systeem. De nieuwe Sonos Amp is twee keer zo krachtig als zijn voorganger en ondersteunt tot vier speakers van 125 Watt per kanaal. Ook is de Amp uitgerust met Apple's AirPlay 2 en worden er meer dan 50 streamingdiensten ondersteunt.

AV-rack

De Sonos Amp is zo ontworpen om precies in het standaard AV-rack te passen dat installateurs gebruiken voor ingebouwde geluidsoplossingen voor woon- of bedrijfsruimtes. Zo kan een dergelijke installatie eenvoudig worden gekoppeld aan een nieuw of bestaand Sonos-systeem. Op het moment dat de Amp wordt gekoppeld met een Sonos-speaker die een spraakassistent ondersteunt, kan ook de Sonos Amp met spraak worden bediend.

© PXimport

© PXimport

Een andere vernieuwing is de mogelijkheid om via Sonos-speakers berichten en meldingen van derden te ontvangen, zoals het geluid van een deurbel. Sonos zal partners uitnodigen om een certificering en de badge 'Works with Sonos' te verkrijgen. Doordat het platform open is, zal het aantal functies waarschijnlijk alleen maar toenemen.

De nieuwe Sonos Amp is vanaf februari 2019 wereldwijd verkrijgbaar voor 699 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000