Voor de makers van Nero is het lastig om ieder jaar weer verse software af te leveren met de nodige nieuwigheden. Een brandpakket laat zich nou eenmaal lastig vernieuwen. Niet voor niets is Nero ondertussen uitgegroeid tot veel meer dan alleen een programma om schijfjes mee te bakken. We zijn dan ook zeer benieuwd welke snufjes de 2015-versie voor ons in petto heeft.

Het vernieuwde startvenster uit Nero 2014 blijft in de 2015-editie gehandhaafd, al is er wel gekozen voor een lichtere kleurstelling. Via verschillende tegels lukt het om de afzonderlijke Nero-onderdelen op te roepen, zoals MediaHome, Nero Video en Burning ROM. Het onderdeel BackItUp dien je afzonderlijk te downloaden. Zoals we de laatste jaren van Nero al gewend zijn, is het oorspronkelijke brandprogramma langzaam getransformeerd tot een volwaardig multimediapakket. Zo kan je ook media afspelen, video’s bewerken, diashows maken en bestanden converteren. Hoewel versie 2015 geen schokkende wijzigingen bevat, hebben de makers evengoed enkele verse snufjes geïntroduceerd die de moeite waard zijn. Zo sorteer je foto’s op basis van geotags en wissel je tijdens videoprojecten gemakkelijk van uitvoerformaat. Verder zijn er dankzij nieuwe lettertypes en teksteffecten meer mogelijkheden om mooie titels te maken. Tot slot heb je vanuit MediaHome voortaan rechtstreeks toegang tot bestanden die zijn opgeslagen bij de clouddienst van Nero.

Alle onderdelen van Nero 2015 zijn beschikbaar vanuit het startvenster met tegels.

Terwijl je bezig bent met een videoproject wijzig je voortaan gemakkelijk het uitvoerformaat.

 

Mobiel gebruik

Vergeleken met de voorgaande versie is er een belangrijk verschil, want Nero zet nu volop in op het gebruik van apps onder iOS en Android. Zo lukt het dankzij AirBurn om bestanden vanaf een smartphone op een schijfje te branden. Een uitkomst wanneer je bijvoorbeeld even snel foto’s en filmpjes wilt wegschrijven naar een cd of dvd. De app MediaHome is in staat om video’s vanaf de pc naar een smartphone of tablet te streamen. Beide apps zijn gebruiksvriendelijk en functioneren prima, al is het wel een voorwaarde dat het mobiele toestel en de computer verbonden zijn met hetzelfde netwerk. In de applicatiewinkels van Apple en Google zien we daarnaast vier verschillende apps met handleidingen over Nero-onderdelen. Een onbegrijpelijke keuze, want het is handiger om alle instructies in één app te bundelen.

Via de app AirBurn selecteer je op het mobiele toestel alle bestanden die je op een cd, dvd of bluray wilt branden.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Veelzijdig multimediapakket

Integratie mobiele apparaten

Ondersteuning ultra-hd

Minpunten

Weinig vernieuwing

Zes mobiele apps

Conclusie

Nero bewijst dat een commercieel brandpakket anno 2014 nog altijd geoorloofd is. De brandfunctie is zeer zorgvuldig uitgewerkt, waardoor het zelfs lukt om bestanden vanaf een smartphone of tablet te bakken. Bovendien is de videobewerker interessant voor diegenen die zonder allerlei poespas van losse clips een gelikte film willen maken. Er is zelfs ondersteuning voor ultra-hd, zodat ook eigenaars van de nieuwste camcorders ermee uit de voeten kunnen. Heb je alleen behoefte aan Nero’s brandprogramma, dan schaf je voor 49,99 euro Burning Rom 2015 aan....
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000