Hoe meer software u installeert, hoe meer kleine applicaties tijdens het opstartproces worden geladen. Bij sommige programma’s en drivers ziet u niet eens dat ze tijdens de opstart van de Windows-sessie worden ingeschakeld. Met Quick Startup beheert u op eenvoudige manier alle opstartbestanden zodat het boot-proces van uw systeem sneller verloopt.

Wanneer u de aan-knop van uw pc indrukt, vertrekt een trein aan programma’s, drivers en services. Ze beïnvloeden niet alleen het opstartproces, maar belasten bovendien de systeembronnen van uw pc. Er bestaan meer manieren om zicht te krijgen op het opstartproces maar met Quick Startup beheert u alles binnen één interface. Eerst krijgt u een lijst van alle bestanden die in actie zijn gekomen bij de laatste Windows-sessie. Naast ieder item verschijnt er een rood-groen gekleurd balk. Hoe groener, des te betrouwbaarder het opstartbestand. Het is dus verstandig om de items na te kijken die behoorlijk in het rood staan. Wanneer u op een item klikt, verschijnt onderaan meer gedetailleerde uitleg over de productnaam en de ontwikkelaar. Nog belangrijker is de betrouwbaarheidfactor. U leest of het bestand betrouwbaar, neutraal, niet vereist of onbetrouwbaar is. Op die manier kunt u het kaf van het koren scheiden. Als u nooit hebt gehoord van het bedrijf of het product en het balkje bovendien erg rood ziet, is de kans erg groot dat u het niet nodig hebt.

© PXimport

De balkjes geven de betrouwbaarheid aan.

Over naar de gebruikersreacties

Twijfelt u, dan klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u voor de opdracht Zoeken met Google. Hierdoor opent zich een pagina in de Glarysoft database waar u, aan de hand van gebruikersreacties, leest in welke mate u dit item werkelijk nodig hebt. Door middel van vakjes duidt u aan wat er wel en niet mag worden opgestart en met de opdracht Deze ingang verwijderen bent u definitief van zo’n startvertrager af. Wie steeds met dezelfde programma’s werkt, kan met Quick Startup zelf applicaties toevoegen zodat die meteen actief worden bij de volgende sessie.

© PXimport

U kunt zelf aangeven welke programma’s automatisch moeten opstarten.

© PXimport

Quick Startup 2.8

Freeware

Taal Nederlands

Medium 3,8 MB download

OS Windows XP/2000/Vista/7

Systeemeisen Pentium II, 32 MB RAM, 20 MB harde-schijfruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Totaal opstartbeheer binnen één venster

Minpunten

Het Nederlands in de interface is verhakkeld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000