Opmaak Word-tabellen aanpassen doe je zo

© PXimport

Opmaak Word-tabellen aanpassen doe je zo

Geplaatst: 10 mei 2022 - 05:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Redactie

Het is in Word perfect mogelijk om tabellen toe te voegen. Je kunt die zelfs fraai vormgeven en ook op andere manieren naar je hand zetten. Wil je de opmaak van je Word-tabellen aanpassen, dan ga je zo te werk.

Een tabel toevoegen in Word doe je vanuit het menu Invoegen / Tabel, waarna je in een raster tot 10 x 8 cellen kunt aanduiden. Of je kiest Tabel invoegen om zelf het aantal kolommen en rijen in te vullen en eventueel een vaste kolombreedte in te stellen. Een Tabel tekenen (met de muisaanwijzer) zit er ook bij.

Om een tabel snel een fraaie opmaak te geven, kun je een van de talrijke stijlen toepassen. Klik ergens in de tabel, ga naar het menu Tabelontwerp en klik op het pijlknopje Meer bij Stijlen voor tabellen. Selecteer een geschikte tabel. Links in het lint kun je bij Opties voor tabelstijlen specifieke elementen in- en uitschakelen.

Opmaakopties

Opmaak Word-tabellen aanpassen doe je zo-15082296

© CIDimport

Verkies je rijen met een gelijkmatige hoogte of kolommen met een gelijkmatige breedte, selecteer dan de betreffende rijen of kolommen, open het tabblad Indeling en klik op Rijen verdelen of op Kolommen verdelen.

Je kunt de tekstlay-out in de tabelcellen ook mooi aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk tekst 90 graden te draaien. Selecteer de tekst in de gewenste kolommen, open het menu Indeling en klik een of meer keren op Tekstrichting tot de tekst goed staat. 

Voor wat meer witruimte tussen je tekst en de celranden kies je Celmarges en stel je de optimale afstand in voor de vier zijden.

Rijen en kolommen verplaatsen

Om de inhoud van een complete rij te verplaatsen, plaats je de tekstcursor eerst in die rij. Houd dan Alt+Shift ingedrukt en druk op de pijltoets naar onderen of naar boven tot je de beoogde locatie hebt bereikt. Om een kolom te verplaatsen, selecteer je die eerst volledig met de muis en versleep je de selectie naar de gewenste kolom.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000