Er bestaan heel wat verschillende pakketten om uw filmcollectie te beheren. Toch zijn er maar weinig programma’s gelinkt zijn aan een behoorlijke database. Movienizer 3.0.1 kan niet tippen aan Movie Label, maar het programma bevat toch enkele noemenswaardige mogelijkheden.

Movienizer maakt gebruik van een verzameling uitgebreide filmdatabases waaronder IMDB, MovieMeter, DVD Empire en All Movie. U kunt op verschillende manieren films én tv-series toevoegen aan uw collectie. De eenvoudigste manier is op basis van de titel. Het doet er niet toe of u een spelfout maakt, Movienizer weet in de meeste gevallen wel wat u bedoelt. U ziet meestal een cover, de namen van de regisseur en acteurs, een synopsis, releasedatum enzovoort. Uiteraard kunt u zoveel informatie toevoegen als u zelf wil. Bovendien kunt u ook per film aanvinken of u de titel al bekeken hebt en op welk type drager u de film bezit (dvd, Blu-Ray, VHS, enzovoort). Aan de hand van een sterrenclassificatie kunt u uw films erg snel van een waardering voorzien.

Plug-ins

Zodra u een mooie collectie hebt aangemaakt, kunt u die afdrukken, filteren op basis van medium, locatie, type film of bekeken of niet bekeken. Het is eveneens mogelijk om een ‘whish list’, rapport of statistiekenpagina te maken. Een uitleenfunctie bevat het pakket helaas niet. Hebt u al een filmcollectie gemaakt in EMDB, Ant Film Catalogus of All My Movies? Geen probleem. Movienizer heeft plug-ins beschikbaar waarmee u films uit andere programma’s kunt importeren.

© PXimport

De interface is niet echt gelikt, maar de functionaliteiten van Movienizer zijn behoorlijk uitgebreid.

© PXimport

Movienizer 3.0.1

Prijs $ 39,95 (ca. 30 euro)

Taal Nederlands

Medium 8,2 MB download

Proefversie Maximaal 50 films

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlands

Ook films van eigen bodem in database

Ook tv-series

Plug-ins om te importeren uit andere software

Minpunten

Trage zoekfunctie

Zoekfunctie op basis van barcode werkt niet goed

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000