Met Side View hak je Firefox in tweeën

© PXimport

Met Side View hak je Firefox in tweeën

Software

Geplaatst: 30 april 2019 - 06:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Wil je af en toe eens twee webpagina’s naast elkaar leggen, bijvoorbeeld omdat je iets wilt vergelijken? Dan kun je twee browservensters openen, maar dat werkt niet altijd lekker. Side View voor Firefox zorgt ervoor dat het in één venster kan.

Side View installeren

Side View is een extensie voor Firefox, die je vanuit de add-on-winkel van Firefox kunt installeren. Klik rechtsboven in Firefox op de drie streepjes en kies Add-ons / Add-ons verkrijgen / Meer add-ons. Zoek op Side View en voeg de extensie toe aan je browser. SideView vraagt onder andere toestemming tot je tabbladen en bladwijzers.

Op het moment van schrijven verschijnt na installatie een uitleg over Test Pilot in beeld. Tot voor kort draaide deze extensie binnen Firefox Test Pilot, een onderdeel van Firefox waarbij Firefox gegevens verzamelde over de werking en je feedback kon verzenden. Inmiddels heeft Firefox Test Pilot uitgefaseerd en draait Side View als gewone extensie.

© PXimport

Werken met Side View

Wanneer je de extensie hebt geïnstalleerd, verschijnt er aan de linkerkant van Firefox een deelvenster, dat je kent van bijvoorbeeld het onderdeel Geschiedenis of je Bladwijzers. In plaats daarvan wordt nu echter Side View in dit deelvenster getoond. In eerste instantie is dit nog een leeg vlak. Surf nu op de normale manier naar een pagina die je wilt tonen in Side View, rechtsklik op een willekeurige plek op de pagina en klik op Open in sidebar. Een mobiele versie van de site wordt nu getoond in je nieuwe zijbalk, om ervoor te zorgen dat de content optimaal in de kleine ruimte past. Je kunt nu in je hoofdvenster een andere site openen en op die manier heel eenvoudig twee sites naast elkaar tonen ter vergelijking.

© PXimport

Weinig personalisatie

Side View heeft verder weinig functies om de werking te personaliseren. Klik je bovenin op het pictogram van de add-on, dan kun je vragen om de desktop-site in plaats van de mobiele versie. Verder kun je de zijbalk naar de rechterkant van je scherm verplaatsen via de knop Side View / Zijbalk naar rechts verplaatsen. En door middel van klikken en slepen kun je de breedte van de zijbalk aanpassen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000