Facebook-app slurpt je batterij leeg: Dit is wat je kunt doen

© PXimport

Facebook-app slurpt je batterij leeg: Dit is wat je kunt doen

Geplaatst: 15 oktober 2015 - 11:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Jelle Peterse

Veel gebruikers van de Facebook-app op iOS klagen dat de app enorm veel van hun telefoon vraagt, omdat de app actief blijft op de achtergrond. Hier vertellen we je of je hier iets aan kunt doen.

Het meest vreemde is dat de app het ook schijnt te doen als gebruikers expliciet hebben aangegeven dat ze dit niet willen. Dit komt omdat Facebook actief kanalen blijft creëren, waardoor ze op de achtergrond de app kunnen blijven vernieuwen - ook al heeft de gebruiker aangegeven dit niet te willen (dit kun je doen via Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond).

Federico Viticci van MacStories zegt het volgende:

"Het feit dat een bedrijf met het formaat van Facebook het energieverbruik van hun iOS app niet kan optimaliseren is belachelijk. Als ze het wel kunnen, maar niet willen, dan zou dat nog erger zijn."

Hij raadt gebruikers zelfs aan de Facebook-app in zijn geheel van hun iPhone af te gooien en via Safari naar www.facebook.com te gaan om de service te gebruiken.

Als Apple een oplossing voor het probleem heeft, houden we jullie uiteraard op de hoogte. Tot die tijd is het verstandig om te overwegen wat de meerwaarde is van het hebben van de app versus de site te gebruiken via Safari.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten