Een eenvoudige agenda/dagboek app

© CIDimport

Een eenvoudige agenda/dagboek app

Geplaatst: 17 augustus 2012 - 12:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie

De mogelijkheden van diverse agenda/dagboek apps zijn tegenwoordig eindeloos. Echter hebben wij soms wel behoefte aan gewoon een simpele app, niet waar? Hier speelt Journalized perfect op in. Zonder veel poespas kan je Journalized bijhouden.

Een eenvoudige timeline van de komende activiteiten beslaat het standaard Journalized scherm. Een tweede pagina biedt toegang tot een simpele weergave van de maandkalender. Wanneer een activiteit is opgenomen, wordt deze betreffende dag dikgedrukt grijs weergegeven. Selecteer een dag, en een gedetailleerd overzicht verschijnt.

Middels het plus-icoon kunnen nieuwe activiteiten worden toegevoegd. Bovenaan de pagina wordt de datum en tijd weergegeven, welke via het agenda-icoon naar eigen inzicht kunnen worden aangepast. Daarnaast is het mogelijk foto's of video's toe te voegen, zodat een activiteit ook visueel aantrekkelijk wordt.

Alhoewel Journalized er qua design prima uitziet, biedt het weinig mogelijkheden. De concurrentie is moorderend, met tal van agenda en dagboek apps als Flava, Day One en Roller Journal. Journalized biedt geen mogelijkheid tot het delen van jouw activiteiten, noch tot het opslaan of synchroniseren. Zo zou het handig zijn als Dropbox, Facebook, Twitter of iCloud geïntegreerd was. Bovendien is er ook geen specifieke iPad-versie beschikbaar.

Kortom

Journalized is gericht op het eenvoudig en ongecompliceerd bijhouden van activiteiten. Helaas heeft de ontwikkelaar dit scenario wel heel serieus genomen. Er zijn geen mogelijkheden tot het delen of verspreiden van berichten. Daarnaast is iCloud-synchronisatie niet opgenomen en zijn er geen persoonlijke features beschikbaar. Met name voor een dagboek, zou een iPad-versie gewenst zijn. Dus, gezien de concurrentie, zijn er nog vele verbeteringen door te voeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000