Waar u bij Nero en Roxio Creator een aanzienlijk deel van de harde schijf moet reserveren voor de programmabestanden, valt dat met Ashampoo Burning Studio 10 gelukkig alleszins mee. Naast de brandfunctionaliteit beschikt dit programma evengoed over de nodige extra mogelijkheden. Zo monteert u onder andere video’s en creëert u gemakkelijk een back-up van uw belangrijkste bestanden.

Als u besluit om Burning Studio 10 op uw computer te installeren, kies dan in de wizard voor Aangepaste installatie en geef aan welke onderdelen u wilt gebruiken. Uw browser raakt anders vervuild met de Ashampoo-werkbalk en bovendien wordt er een andere startpagina ingesteld. Vanuit het Nederlandstalige startvenster selecteert u de gewenste taak. Uiteraard zijn de gebruikelijke brandfuncties aanwezig om een dataschijf, audio-cd of videofilm te maken. Daarnaast is het mogelijk om filmpjes te monteren, waarbij er ondersteuning is voor High Definition. Handig is dat u direct een voorvertoning van de videofilm bekijkt in het bewerkingsvenster. Het resultaat brandt u met zelfgemaakte menu’s op een dvd of blu-ray-schijf.

© PXimport

Vanuit dit startvenster bereikt u alle onderdelen van Burning Studio 10.

Autoplay Editor

Nieuw is de Autoplay Editor. Met deze functie creëert u dataschijven die zichzelf automatisch opstarten. U ontwerpt een menu met verwijzingen naar de schijfinhoud. Op deze manier maakt u bijvoorbeeld een cd of dvd met allerlei programma’s die u vanuit één dialoogvenster kunt oproepen. U verwijst echter net zo gemakkelijk naar webpagina’s, documenten, foto’s en andere bestandstypen.

Burning Studio 10 beschikt over eenvoudig back-upgereedschap. Hiermee bewaart u bestanden op een externe datadrager of netwerklocatie. Het is helaas niet mogelijk om een volledige kopie van het systeem te maken (een image). Het softwarepakket heeft verder opties aan boord om audio-cd’s te rippen, diavoorstellingen te maken en hoesjes te ontwerpen. Samenvattend is het programma zeer gebruiksvriendelijk en biedt het aanzienlijk meer functies vergeleken met gratis tooltjes als ImgBurn en CDBurnerXP. Wel is het jammer dat er een mogelijkheid ontbreekt om simpele bewerkingen toe te passen op foto’s.

© PXimport

Gebruik de Autoplay Editor om menu’s te ontwerpen voor automatisch startende dataschijven.

Ashampoo Burning Studio 10

Prijs € 49,99; € 19,99 (upgrade)

Taal Nederlands

Medium 1 cd of 118 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1200MHz-processor (3GHz-processor aanbevolen), 1 GB RAM (2 GB RAM voor blu-ray-video), 180 MB harde-schijfruimte, grafische kaart met minimaal 800 x 600 resolutie

Maker Ashampoo GmbH & Co

Oordeel 8/10

Pluspunten

Neemt weinig ruimte in op harde schijf

Duidelijk startvenster

Autoplay Editor

Minpunten

Vervuiling van browser in standaardinstallatie

Geen fotobewerkingsmogelijkheden

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000