Devolo Magic 2 LAN triple - Powerline-set met drie gigabit-poorten

© PXimport

Devolo Magic 2 LAN triple - Powerline-set met drie gigabit-poorten

Netwerk

Geplaatst: 17 januari 2020 - 07:27

Aangepast: 14 december 2022 - 11:06

Redactie

Als de wifi-dekking op een bepaalde plek in huis niet voldoet, is een goede powerline-set een handig alternatief. Binnen mum van tijd realiseer je hiermee in een willekeurige uithoek van de woning een stabiel internetsignaal. Onlangs bracht het Duitse merk Devolo onder de naam LAN triple een nieuwe adaptervariant van zijn Magic 2 uit. Hoe bevalt de Devolo Magic 2 in de praktijk?

Naast de eerder verschenen Devolo Magic 2 WiFi lanceerde Devolo kortgeleden de Magic 2 LAN triple. Zoals de productnaam al aangeeft, bevat dit powerline-setje drie poorten voor het aansluiten van netwerkapparatuur. Gunstig voor het geval je liever niet de meerprijs van het voorgaande model met wifi-mesh wilt betalen. De theoretische doorvoersnelheid van 2400 Mbit/s blijft ongewijzigd, al zul je dat vanwege allerlei beperkingen van het elektriciteitsnet in de praktijk niet halen.

© PXimport

Configuratie

Devolo levert een handleiding met duidelijke instructies mee. Zo is het niet de bedoeling om de zogeheten triple-adapter in een stekkerdoos te steken. In plaats daarvan prik je de plug rechtstreeks in een wandstopcontact. Naast de triple-adapter bevat het starterspakket een basisstation, welke je via een ethernetkabel aan een router koppelt. Eenmaal verbonden duurt het ongeveer drie minuten om beveiligingssleutels uit te wisselen. Zodra de lampjes op beide powerline-apparaten continu wit branden, is de netwerkverbinding actief. De apparaten zijn nogal fors in omvang, waardoor de behuizing mogelijk een nabijgelegen stopcontact in de weg zit. Gelukkig bevat iedere unit een geïntegreerd stopcontact waarop je bijvoorbeeld een stekkerdoos kunt aansluiten.

Netwerkprestaties

Het elektriciteitsnet van ieder woonhuis verschilt. Het is om die reden een kwestie van uitproberen welke netwerksnelheid er over het lichtnet haalbaar is. Dat kan mee- of tegenvallen. Als je met de powerline-apparaten binnen dezelfde elektriciteitsgroep blijft, komt dat de snelheid doorgaans ten goede. Wij nemen de proef op de som en positioneren het basisstation beneden in de woonkamer vlakbij een Ziggo-modem/router. De triple-adapter sluiten we vervolgens op zolder aan. Het signaal komt via twee elektriciteitsgroepen de zolderkamer binnen, waarbij we een snelheid meten van 16,49 Mbit/s. Voor lichte internettaken is dat voldoende en de verbinding is bovenal stabiel. Je breidt het powerline-netwerk desgewenst uit met los verkrijgbare adapters.

Conclusie

Wie op laagdrempelige wijze netwerkaansluitingen aan een (slaap)kamer wil toevoegen, is bij de Magic 2 LAN triple aan het juiste adres. De configuratie verloopt uiterst soepel en de netwerkprestaties zijn in orde. Wel valt de behuizing nogal groot uit en weet je op voorhand niet welke snelheid de powerline-set haalt. Bovendien hanteert Devolo voor dit product een stevige prijs.

8,0

ONS OORDEEL

Devolo Magic 2 LAN triple

Pluspunten

Drie gigabit-poorten

Eenvoudige configuratie

Duidelijke handleiding

Minpunten

Grote behuizing

Duur

Conclusie

**Prijs** € 139,90 (Starter Kit) **Snelheid powerline** 2400 Mbit/s **Bedraad** 1x 10/100/1000-netwerkaansluiting (basisstation) en 3x 10/100/1000-netwerkaansluiting (triple-adapter) **Website** [www.devolo.nl](https://www.devolo.nl/magic-2-lan-triple)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000