In tegenstelling tot voorgaande D-Link netwerkcamera's ziet deze DCS-2121 er behoorlijk stijlvol uit, dankzij zijn ronde zwart-witte behuizing.

D-Links nieuwe netwerkcamera ondersteunt zowel bedraadde als draadloze netwerkverbindingen en kan beelden vangen met een maximale resolutie van 1280 x 1024. De beelden zijn behoorlijk gedetailleerd en kleurecht. Helaas werkt bewegingsdetectie niet met deze resolutie samen en is de maximale framerate beperkt tot 10 frames per seconde. Ga een stapje lager, naar 1024 x 768, en bewegingsdetectie is wél mogelijk.

Helderheid, contrast, witbalans en verzadiging zijn eenvoudig in te stellen in de software. Het beeld is geheel naar smaak aan te passen en de nachtmodus weet de prestaties bij weinig omgevingslicht flink op te peppen. De DCS-2121 bevat een ingebouwde microfoon, waardoor u zowel kunt luisteren als kijken. Sluit een speaker op de 3,5mm-uitgang aan en het is zelfs mogelijk gesprekken te voeren via de netwerkcamera.

De DCS-2121 ondersteunt het 3gp-videoformaat, zodat het mogelijk is de live stream te bekijken op geschikte mobiele telefoons. Het instellen van deze functionaliteit is relatief eenvoudig, maar er is geen wachtwoordbeveiliging mogelijk. Dit zorgt dus wel voor een mogelijk beveiligingsrisico.

Schakel bewegingsdetectie in en u krijgt een foto per e-mail toegestuurd wanneer de camera beweging registreert. Videobeelden kunnen worden opgenomen naar een nas-apparaat of direct naar de netwerkcamera zelf; een sd-slot is ingebouwd. Of dit echt praktisch is uit veiligheidsoogpunt is dubieus, want elke indringer kan eenvoudig het sd-kaartje verwijderen en meenemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • eenvoudige installatie en bediening

  • gedetailleerde beelden

  • beperkte functionaliteit op hoogste resolutie

De DCS-2121 brengt geen nieuwe functionaliteit naar de tafel, maar het is een degelijke netwerkcamera die goed presteert en eenvoudig te gebruiken is.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000