Wie op zoek is naar een ip-camera kan terecht bij een groeiend aantal fabrikanten. Dat netwerkspecialist D-Link niet ontbreekt, mag duidelijk zijn.

Groot doch dun: de DCS-2120 is een wat saai uitziende ip-camera met een enkel ledje dat de netwerkstatus aangeeft. Gelukkig weet de camera in onze test een goed beeld te produceren, zowel binnenshuis als buitenshuis. De beelden zijn helder, de kleuren zijn sprankelend en er is veel detail te herkennen. Als u het beeld verder wilt aanpassen, dan is dat mogelijk: helderheid, contrast, verzadiging en kleurtoon zijn in te stellen. Het is jammer dat deze aanpassingen alleen vanuit het setupmenu gedaan kunnen worden en niet vanuit het live view-venster.

D-Link maakt gebruik van het Real-Time Streaming Protocol (rtsp) om video naar mobiele telefoons te streamen. Uiteraard moet de camera hiervoor wel even ingesteld worden; helaas worden een hoop van de benodigde instellingen niet in de handleiding vermeld. Wie weinig van netwerktechnieken weet, zal dan ook geheid vastlopen. Dat geldt overigens voor vrijwel alle netwerkcamera's die rtsp ondersteunen...

De camera ondersteunt e-mailwaarschuwingen die gekoppeld worden aan bewegingsdetectie. Bewakingsbeelden kunnen opgeslagen worden op een ftp-server. D-Link laat u twee ftp- en twee emailservers instellen.

Het valt te verwachten bij een camera in deze prijscategorie: een optische zoom ontbreekt. Wel heeft D-Link de camera voorzien van digitale zoom. Hoewel we normaliter niet erg warm worden van digitale zoomtechnieken heeft het op een ip-camera wel degelijk nut. In het geval van de DCS-2120 praten we over een viervoudige zoom.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • robuust design

  • goede videokwaliteit

  • weinig features

Bent u op zoek naar een ip-camera die beelden van hoge kwaliteit levert, dan bent u bij de DCS-2120 aan het juiste adres.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000