Werkt bluetooth niet in Windows? Zo los je dat op

© PXimport

Werkt bluetooth niet in Windows? Zo los je dat op

Geplaatst: 5 november 2021 - 11:33

Aangepast: 25 november 2022 - 11:14

Wesley Akkerman

Heb je problemen met bluetooth en Windows? Dat kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel presenteren we een aantal oplossingen die kunnen helpen. Probeer ze dus allemaal uit wanneer eentje niet werkte voor je.

De eerste oplossing: haal het apparaat uit de lijst met beschikbare bluetooth-apparaten. Ga daarvoor naar de Instellingen-app (Windows-toets plus i) en druk op Bluetooth en andere apparaten. Klik op een apparaat en selecteer de knop Verwijderen, rechts. Start nu je pc opnieuw op. Mocht dit niet helpen, klik dan rechts op de blauwe tekst Meer Bluetooth-instellingen. Ga naar de tab Hardware en selecteer het apparaat dat je wil verwijderen. Dubbelklik en selecteer de tab Stuurprogramma. Kies nu voor de knop Apparaat verwijderen. Druk vervolgens twee keer op de OK-knop.

Windows 11: tips, nieuws, systeemeisen en meer

Problemen met bluetooth-apparaten

Een andere weg die je bewandelt, is via het bedieningspaneel. Druk op Win + R, typ control panel in en druk op Enter. Ga nu naar Apparaten en printers weergeven. Zoek het apparaat op, selecteer het met je rechtermuisknop en druk op de knop Apparaat verwijderen

Werkt bluetooth niet in Windows? Zo los je dat op-18713078

© PXimport

Je kunt ook proberen eerst problemen te verhelpen. Druk wederom op Win + R en typ dit keer services.msc in. Zoek nu Bluetooth Support Service op. Selecteer dit met je rechtermuisknop en druk op Eigenschappen. Geef naast Opstarttype de optie Automatisch aan. Klik nu op Starten, daarna Toepassen en vervolgens op OK. Doe dit vervolgens ook voor Bluetooth Audio Gateway Service, Bluetooth User Support Service en Device Association Service. Verwijder nu je Bluetooth-apparaten en check of het probleem zich blijft voordoen.

Bluetooth-drivers opnieuw installeren

Wellicht wordt het probleem veroorzaakt door gecorrumpeerde bluetooth-drivers. Dan moeten we die drivers opnieuw installeren. Druk daarvoor op Win + X en ga dan naar Apparaatbeheer. Dubbelklik op de optie Bluetooth en klik met je rechtermuisknop op de getoonde driver. Schakel de driver uit en schakel hem daarna weer in. Start nu je pc opnieuw op. Verhelpt dit het probleem niet, dan kun je de driver ook verwijderen (via het menu van de rechtermuisknop). Druk nu op de Actieknop bovenin en selecteer Zoeken naar gewijzigde apparaten. Start de computer opnieuw op om de veranderingen door te voeren.

Tot slot kun je de pc opnieuw instellen, mochten de problemen zich blijven voordoen. Ga daarvoor naar de Instellingen en druk op Bijwerken en beveiliging. Selecteer Systeemherstel en druk onder Deze pc opnieuw instellen op Aan de slag. Geen nood, je kunt tijdens dit proces ervoor kiezen al je persoonlijke bestanden te behouden, maar maak voor de zekerheid altijd een back-up aan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000