Een out-of-office-antwoord maken voor Mail in iOS en macOS

Wij kunnen het ons goed voorstellen als je in deze tijd van het jaar even een weekje de zon opzoekt, en helemaal dat je je iPhone en Mac dan lekker even uit laat staan. Dan is het wel zo handig om een out-of-office-antwoord in te stellen in je mail, zodat iedereen weet wanneer je weer bereikbaar bent.

En dat is nog niet zo simpel als het lijkt. Op je iPhone kan het bijvoorbeeld helemaal niet. Waarom Apple die feature niet in de Mail-app heeft gebouwd, is ons een raadsel, omdat alle concurrerende apps dat wel gewoon aanbieden. Maar er is, zoals zo vaak, een omweggetje.

Out-of-office-antwoord via iCloud

Dan moet je wel even je pc of Mac erbij pakken. Ga naar www.icloud.com en log in met je Apple ID. Klik op het icoontje voor Mail en ga linksonderin naar het icoontje met het radertje, het menu voor Instellingen. Klik op Voorkeuren en ga naar het tabblad Vakantie.

Nu kun je je out-of-office-antwoord tikken. Zet als je klaar bent een vinkje bij Reageer automatisch op berichten wanneer zij binnenkomen. Je out-of-office-reply is nu actief. Vergeet niet het vinkje weer uit te zetten als je terug bent.

© PXimport

Out-of-office-antwoord via Mail op macOS of OS X

Als je een Mac hebt, kun je ook via de Mail-app een out-of-office-antwoord instellen. Om dat te doen ga je in de Mail-app naar Voorkeuren, klik je op Regels en vervolgens op Voeg regel toe. Je krijgt nu verschillende keuzemogelijkheden.

De makkelijkste manier om een OOO-reply te maken is in de eerste dropdown Elk bericht te selecteren, en in de tweede Beantwoord bericht. In het veld Antwoordtekst kun je dan je reply invullen. Je kunt ook specifieke berichten naar specifieke mensen versturen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000