Je Apple ID veranderen doe je zo

Je Apple ID is het account waarmee je op vrijwel alle diensten van Apple kunt inloggen, zoals de App Store, de iTunes Store en iCloud. Als je eenmaal voor één dienst een account hebt aangemaakt, kun je het Apple ID dat daarbij hoort ook voor andere Apple-diensten gebruiken. Maar hoe kun je je Apple ID wijzigen?

Meestal is je Apple ID het primaire e-mailadres van je account. Maar als je Apple ID bijvoorbeeld het adres is van een e-mailaccount dat je niet meer gebruikt, kun je het eenvoudig aanpassen. Hier leggen we uit hoe je je Apple ID kunt veranderen. Lees ook: Zo ga je om met twee Apple ID's.

Je kunt ieder gewenst e-mailadres voor je Apple ID gebruiken, tenzij het al voor een ander Apple ID in gebruik is. Als je Apple ID eindigt in @icloud.com, @me.com of @mac.com kun je het adres niet wijzigen.

Overal uitloggen

Om je Apple ID te veranderen moet je eerst op alle apparaten uitloggen waarop je Apple ID gebruikt wordt voor iCloud, de iTunes Store, de App Store, FaceTime, Zoek mijn vrienden, Zoek mijn iPhone en iMessage. Als je dit niet doet, zul je na het wijzigen van je Apple ID moeten uitloggen en opnieuw inloggen voor alle diensten die je gebruikt.

Ga vervolgens op de website van Apple naar Mijn Apple ID, selecteer Beheer uw Apple ID en log in op je account. Klik naast Apple ID en primair e-mailadres op Wijzig en voer het e-mailadres in dat je voortaan als Apple ID wilt gaan gebruiken. Klik op Bewaar om de wijzigingen op te slaan.

Media has no description

© PXimport

Verificatiemail

Je zult nu op het nieuwe e-mailadres een verificatiemail van Apple ontvangen. Open de e-mail en klik op Verifieer nu. Er wordt vervolgens een webpagina geopend met de naam Mijn Apple ID waarop je met je nieuwe Apple ID moet inloggen. Je krijgt een melding dat de verificatie voltooid is. Vanaf nu kun je je nieuwe Apple ID gaan gebruiken.

Let op: Het kan zijn dat je na het veranderen van je Apple ID de inloggegevens van andere Apple-diensten die je gebruikt moet updaten. Soms hoeft je Apple ID pas op je apparaat geüpdatet te worden wanneer er gevraagd wordt om bij een bepaalde winkel of dienst in te loggen, maar als je een dienst gebruikt om informatie te delen of met andere mensen te communiceren, moet je je Apple ID meteen bijwerken. Apple heeft hiervoor een speciale hulppagina waarop je voor elke dienst kunt zien wat je precies moet doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten