'Apple bouwt datacenter net buiten Reno in Nevada'

Apple gaat een datacenter bouwen in het stadje Sparks net buiten Reno, Nevada in de Verenigde Staten. Naast het datacenter heeft Apple ook plannen voor een apart distributiekantoor, dat in het centrum van Reno moet komen te staan.

Dit schrijft de Reno Gazette-Journal, dat aanwezig was bij een vergadering van het bestuur van Washoe County, het graafschap waar Sparks deel van uitmaakt. Mike Folks, een woordvoerder van Apple, zei tijdens de vergadering dat het datacenter voor het einde van 2012 operationeel moet zijn. Apple is van plan dertig jaar in Sparks aanwezig te blijven.

Werkgelegenheid

De komst van het datacenter is volgens de Reno Gazette-Journal goed voor de werkgelegenheid in het gebied. Apple's nieuwe datacenter zou 41 banen creëren en daarnaast langdurig werk opleveren voor 200 aannemers. Het project zou daarnaast tijdens de bouw 580 banen in de bouwsector opleveren.

Het datacenter in Sparks zou het totaal aantal datacenters dat Apple in zijn bezit heeft op vier brengen. Het bedrijf heeft al langer datacenter in Maiden in North Carolina, Newark in Californië en de staat Oregan. Het is onduidelijk of Apple simpelweg zijn bestaande datacentercapaciteit wil uitbreiden of een ander doel voor het datacenter in gedachten heeft.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000