Acer ondergaat een transitie, van een merk dat zicht richt op ‘veel voor weinig’ is het bezig zich als dé trendsetter op pc-gebied te presenteren. Met de Acer Aspire S7 laat het zich van een compleet andere kant zien.

Het is voor pc-fabrikanten pijnlijk om te onderkennen: Apple is de afgelopen jaren dé trendsetter geweest. Nieuwe materialen, nieuwe vormen en (niet onbelangrijk voor die fabrikanten) in staat die producten daadwerkelijk te verkopen. Waar bijvoorbeeld Acer zich richtte op zo goedkoop mogelijke producten, was Apple in staat mooie producten te verkopen – met een zeer gezonde marge – waarvoor de koper in de rij staat.

Flinterdun

Met de twee Acer Aspire S7 laptops – een 13- en een 11-inch variant – is duidelijk dat Acer op andere gedachten gekomen is. Als je een MacBook Air in je handen houdt en vergelijkt met deze schoonheden, dan is duidelijk dat Acer Apple voorbij probeert te streven. Flinterdunne laptops, gemaakt van prachtige materialen. De 13-inch Aspire S7 heeft een behuizing gemaakt van Gorilla Glas 2. Het supersterke, krasvaste materiaal waarvan ook veel mobiele telefoons zijn gemaakt. Het 11-inch model heeft een aluminium behuizing. De grootste uitvoering is slechsts 1,19 cm dik, het kleinere model 1,22 cm.

Superslank, maar gecombineerd met een meer dan uitstekend scherm. Waar een MacBook Air – om de vergelijking maar even direct te maken – uitgerust is met een scherm op basis van tn-technologie en dus over een matige kijkhoek beschikt, heeft Acer op beide modellen gekozen voor de hoogwaardige ips-technologie. Dat zorgt voor een uitstekende kijkhoek en prima kleurweergave. Ook de resolutie is uitstekend: full-hd op beide uitvoeringen. Die 1920x1080 pixels is toch wat anders dan de 1366x768 die gemeengoed was en is in de laptopwereld. Behalve dat het een scherm van topkwaliteit is, is het ook een touchscreen waarmee je op een prettige manier met Windows 8 kunt werken.

Beide modellen zijn leverbaar met een Intel Core i5 of i7, alle twee Ultrabook-processors. Ondanks de zuinige aard van de processors is de fan erg duidelijk te horen wanneer we beide laptops écht hard laten werken. De Core i5-uitvoering wordt geleverd met een 128 GB grote ssd, de i7-variant krijgt een ssd met de dubbele grootte. In alle gevallen is het werkgeheugen 4 GB groot. Upgraden is niet mogelijk, maar dat is gezien de slanke vorm niet erg vreemd.

Superlicht

Beide modellen zijn ook behoorlijk licht. De 13-inch Aspire S7 weegt 1,3 kilo en de kleinere variant net iets meer dan een kilo. De 13-inch versie haalt een kleine 2 uur wanneer we hem hard laten werken en 6 uur als we het rustig aan doen. Bij ons testmodel van de 11-inch variant werd een tweede accu meegeleverd waarmee het gewicht naar 1,2 kilo wordt gebracht. Deze externe accu zet de laptop ook iets schuin waardoor je bij het tikken wat meer comfort krijgt. 

Deze toevoeging is geen overbodige luxe. De 11-inch Acer Aspire S7 met Intel Core i5 werkt zonder de extra accu slechts anderhalf uur op een accu als we hem intensief belasten, en net geen 4 uur als we het rustig aan doen. Met de extra accu haalt de kleine versie ongeveer het dubbele en dat maakt hem een stuk bruikbaarder wanneer je op pad gaat. 

Beide modellen hebben ook een minpunt: de toetsen hebben een erg ondiepe aanslag en dat is voor tikwerk niet erg prettig. De aansluitmogelijkheden zijn beperkt: twee usb3.0-aansluitingen en een micro-hdmi-aansluiting. Verloopjes voor usb naar Lan en van micro-hdmi naar vga worden standaard meegeleverd, evenals een luxe sleeve en draadloze muis.

10

ONS OORDEEL

Pluspunten

fantastisch full-hd ips-touchscherm

lichtgewicht

slank

luxe materialen

Minpunten

toetsenbord valt tegen

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000