© CIDimport

Motorola wint patentzaak tegen Apple

Geplaatst: 12 december 2011 - 09:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:47

Redactie

Winst voor Motorola in een rechtszaak die het in Duitsland aanspande tegen Apple. Insteek was het patent op de netwerktechniek.

In Duitsland was Apple nog wel succesvol met een verkoopverbod van de Samsung Galaxy 10.6 maar in Australië is het verkoopverbod weer teruggedraaid en nu moet Apple dus weer zijn verlies slikken in de rechtszaak die was aangespannen door Motorola. Apple maakt met alle 3G-producten (waaronder iPhone en iPad) inbreuk op patent van Motorola.

 

Redelijk of niet?

Apple geeft aan dat het een redelijke prijs wilde betalen voor een licentie op de techniek van Motorola (Motorola is bij wet verplicht hun techniek voor een eerlijke prijs in licentie te geven wanneer een dergelijke techniek erg belangrijk is voor de branche). Motorola vond echter dat zij het recht hadden om meer dan het zogenaamde Frand-tarief te vragen voor de 4 jaren dat Apple  gebruikmaakte van het patent. Motorola was al sinds 2007 met Apple in gesprek en vond dat het redelijke licentie-eisen stelde aan Apple. Het bedrijf uit Cupertino zag dat toch anders waardoor Motorola een rechtszaak begon om gelijk te krijgen.  

 

In beroep

Apple gaat in beroep en geeft aan dat Apple-klanten in Duitsland zich geen zorgen hoeven te maken tijdens de kerstinkopen wanneer ze een iPhone of iPad willen, de producten zullen gewoon beschikbaar zijn. Mocht Apple het hoger beroep verliezen dan kan Motorola wel eisen dat Apple de functionaliteit uit hun producten haalt of het kan een verkoopverbod eisen op de 3G-producten van Apple.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000