Hoge harddisk-prijzen nog tot 2013

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 december 2011 - 08:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:47

Door de recente overstromingen in Thailand, kampen harddisk-fabrikanten met voorraadtekorten omdat fabrieken stilliggen. Volgens de meest actuele schattingen zal de situatie pas in 2013 weer hersteld zijn.

Eerder werd 2012 nog genoemd als jaar waarin de productie weer op peil zou komen maar onderzoeksbureau IDC gaat uit van 2013. Het ergste zou wel na februari 2012 voorbij moeten zijn, maar het duurt volgens IDC nog tot 2013 voordat het helemaal hersteld is. Apple heeft nu problemen met het leveren van hun 2TB iMacs, Lenovo heeft ook al zijn zakelijke klanten geïnformeerd dat ze geen 7200 rpm harde schijven meer kunnen leveren en dat ze alleen nog 5400 rpm-schijven kunnen leveren. Western Digital zag zelfs 75% van hun productiecapaciteit verloren gaan door de overstromingen in Thailand.

De eerste fabrieken zijn inmiddels drooggelegd en beginnen langzaam aan weer harde schijven te produceren. De prijzen van harde schijven zullen dus waarschijnlijk niet binnen afzienbare tijd weer gaan dalen. Wellicht dat deze situatie de populariteit van Cloud-diensten zal doen toenemen.

[Via: Guru3D]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000