Bureaubladachtergrond-bug door laatste Windows 7-update

Bureaubladachtergrond-bug door laatste Windows 7-update

Desktops & monitoren

Geplaatst: 27 januari 2020 - 07:55

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:41

Er is in Windows 7 een foutje geslopen, waardoor gebruikers geen gespreide afbeeldingen meer kunnen instellen als bureaubladachtergrond. Microsoft is niet van plan dit op te lossen, omdat de ondersteuning voor Windows 7 is gestopt.

De 'bug' duikt op na installatie van de laatste Windows 7-update, te herkennen aan de noemer KB4534310. Wie een afbeelding als wallpaper over het hele beeld wil uitrekken, ziet enkel een zwarte achtergrond. Andere weergave-opties werken wel nog naar behoren, zoals 'vullen' en 'centreren'. 

Microsoft is op de hoogte van de fout, maar gaat het alleen verhelpen voor gebruikers die betalen voor updates ná het officiële einde van de Windows 7-levenscyclus op 14 januari jongstleden. Doorgaans zijn dit bedrijven en andere instellingen die de overstap naar Windows 10 nog niet helemaal rond hebben. Reguliere Windows 7-gebruikers zitten dus aan de bug vast.

Windows 7 blijven gebruiken?

Windows 7 blijven gebruiken is niet zonder risico, maar het kan wel nog steeds. In het artikel 'Overstappen of niet: Vier opties voor Windows 7-liefhebbers' gingen we daar eerder al op in. Deze recente bug is nog relatief onschuldig. Gevaarlijk wordt het zodra cybercriminelen lekken in het besturingssysteem ontdekken, waar geen veiligheidsupdates meer voor worden uitgebracht.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000