4 tips om nog wat last-minute sinterklaascadeautjes te kopen

© CIDimport

4 tips om nog wat last-minute sinterklaascadeautjes te kopen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 3 december 2015 - 14:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:07

Redactie

Oh jee, Sinterklaasavond staat voor de deur en je bent vergeten cadeautjes te kopen! Geeft helemaal niks, want die fout maken wij ook jaar op jaar op jaar. Zo vaak zelfs, dat we inmiddels een back-up plan hebben. Hier zijn 4 tips om last-minute nog wat tech-cadeautjes te geven. Enne... Geen dank hè?

1. Snel bestellen

Steeds meer bedrijven bieden bezorging binnen 24 uur aan, zoals Coolblue of (de meeste) artikelen op Bol.com. Als je dus op het laatste moment iets nodig hebt, weet je dus vrij zeker dat je je cadeautje morgen nog in huis hebt. Wil je liever zeker weten dat het er vandaag nog is? Dan heeft Coolblue ook een dienst waarbij je iets dezelfde dag nog in huis kan hebben. Dat werkt alleen wanneer je iets vóór 15.00 bestelt, en het kan goed zijn dat je het dan pas om 21.00 hebt. Bovendien betaal je daar niet minder dan € 9,95 voor, dus kun je je afvragen of dat de moeite waard is.

Een andere slimme tip is om de Pricewatch van Tweakers te bekijken. Als je daar naar een willekeurig product gaat en op 'Prijzen' klikt, kun je bij 'Levertijd' zien hoe snel een product in huis is. Let daarbij op vrachtwagentjes met 24/5 erop, wat betekent dat je een product op werkdagen kunt bestellen zodat het de volgende dag in huis is.

Dat zie je overigens ook op Beslist.nl, waar je direct ook kunt zien hoe laat je je product uiterlijk besteld moet hebben om het de volgende dag te krijgen.

2. Zelf een dvd of cd maken

Als je liever niet van achter je computer vandaan komt (geeft niks, doen wij ook liever niet), dan kun je natuurlijk altijd ook zelf wat gaan knutselen. Dvd's en cd's doen het altijd goed, dus laten we daar eens naar kijken. Je kunt namelijk makkelijk je eigen dvd's maken - maar dan wel een beetje leuk natuurlijk.

Je kunt een dvd of cd natuurlijk makkelijk downloaden (en dan uiteraard niet van websites zoals The Pirate Bay, KickAss Torrents of Demonoid, want dat is illegaal dus dat zouden jullie nooit doen...). Een video of cd is bijvoorbeeld te koop op iTunes. Je kunt een cd direct in iTunes branden naar een schijf: Je kunt hier lezen hoe dat moet.

Met een dvd is dat wat moeilijker, want daar heb je extra software voor nodig. Je kunt hier lezen hoe dat moet.

Stichting Brein heeft een speciale website gelanceerd waar je kunt zien waar je legaal kunt downloaden. Daar staan echter nog websites op zoals ZuneNet, dus uhm.... Misschien toch eens naar die niet zo legale sites gaan kijken?

Als je een film of cd hebt gedownload, moet je die nog even branden - net als vroeger. Een oud maar nog steeds actueel artikel over branden vind je hier.

Wil je zo'n gebrande dvd of cd nog in een mooi hoesje verpakken, dan vind je hier een grote verzameling aan dvd- en cd-covers.
 

3. Digitale cadeau's verzinnen

Als je er niet op vertrouwt dat je iets fysiek met de post binnenkrijgt, moet je andere manieren gaan bedenken.

Cadeaubonnen zijn sinds mensenheugenis hét cadeau bij uitstek voor wanneer je even zonder inspiratie zit, en dat is bij pakjesavond niet anders. Het wordt helemaal makkelijk gemaakt door alle online winkels waar je digitale apps of games kunt kopen, waardoor je niet eens meer een fysieke waardebon hoeft te hebben.

Google Play
Je kunt in de winkel fysieke kaarten kopen, maar ook online Die zijn wel onofficiëel, waardoor je iets meer betaalt dan het tegoed (je betaalt € 17,99 voor € 15,- tegoed), maar je hebt het wel direct in je mailbox. Maak daar een leuk documentje van en voìla! Je kunt terecht op PlayCardGiftCodes.nl of op GoogleGiftCard.nl.

iTunes/App Store
Apple heeft wel een eigen manier om cadeaubonnen voor de App Store en iTunes te kopen. Let daarbij wel op dat er een verschil is tussen de Apple Store (voor fysieke Apple-producten) en de App Store (voor iPhone- en iPad-apps). Voor die eerste kun je hier een digitale giftcard laten maken en emailen. Je kunt daar zelf een bedrijf op zetten van maximaal € 2,000,- waarmee iemand Apple-accessoires kan kopen - al kun je je afvragen of je moet je limiet van € 15,- bij je surprise ver komt...
Je kunt ook een giftcard maken voor de App Store of de iTunes Store, zodat de ontvanger apps kan kopen voor de iPhone, of muziek of films. Dat moet echter via iTunes, dus installeer je dat eerst als je het nog niet hebt.

Klik daar bovenin op 'iTunes Store' en log in met je Apple ID. Klik dan rechts op 'Verstuur iTunes Cadeau' en geef een mailadres op. Dat kan je eigen mailadres zijn, zodat je de code later nog kunt geven. Je kunt ook inplannen wanneer je het cadeau stuurt.

Als je geen iTunes hebt of dat simpelweg niet wil gebruiken, kun je net als met Google Play gebruik maken van een derde partij. Ook daarbij betaal je wel iets meer, maar je krijgt de code meteen in je mail zodat je er zelf iets moois van kunt maken. Je kunt dat bijvoorbeeld doen via iTunesCard.nl.

Spotify
De enige officiële cadeaukaarten voor Spotify zijn fysiek, maar ook hier zijn genoeg online winkels te vinden waar je de kaarten online kunt kopen (voor een iets hoger bedrag). Dat kan bijvoorbeeld op 123SpotifyGiftCard.nl.

Windows/Xbox
Microsoft heeft eigen gift-cards die je online kunt kopen en via email kunt ontvangen. Die kun je gebruiken in de Microsoft Store als je een Windows Phone hebt, maar ook op de Xbox One zodat je er games kunt kopen, of skins voor je personages. je kunt ze hier kopen.

Facebook
Ook Facebook heeft eigen cadeaukaarten, maar de fysieke exemplaren zijn niet in Nederland verkrijgbaar. Je gebruikt een cadeaukaart voor Facebook bijvoorbeeld als je spelletjes koopt of in-game-aankopen doet in bijvoorbeeld Candy Crush. Gift-cards moet je ook kopen via externe partijen, zoals FBcodes.nl.

PlayStation Network
Er zijn kaarten te koop voor het PlayStation Network, maar die zijn vaak ook fysiek. Ook hier kun je echter terecht bij derde partijen, zoals bij PSNcardsdirect.nl.

4. Biedt je diensten aan!

Je leest Computer Idee, en als je dan net zoals de redacteuren bent ben jij degene die altijd op verjaardagen wordt gevraagd om 'even naar het internet te kijken'. Geeft niks, vinden we soms best leuk en ook een beetje vleiend, maar waarom zouden we het 'gratis' doen? Je kunt natuurlijk ook jezelf en je kennis als cadeau geven!

Maak daarom tegoedbonnen waarop je je eigen diensten aanbiedt. "Ik kom 1 (één) keer langs om je printer te installeren", of "Ik help je met het bouwen van één eigen website".

Er zijn genoeg websites waarmee je dat een beetje mooi kunt verpakken door er een eigen tegoedbon van te maken. Kijk maar eens op GeefEenTegoedBon.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000