Zelfrijdende Google-auto 11 keer betrokken bij ongeluk

De zelfrijdende auto's van Google zijn 11 keer betrokken geweest bij een ongeluk, maar geen van die keren was de auto zelf de oorzaak. Dat laat Google zelf weten naar aanleiding van berichten van persbureau AP.

Het ging volgens Google om 11 kleine ongelukken die alleen blikschade veroorzaakten. Bestuurders raakten niet gewond. Bij het merendeel van de ongelukken werd de auto van achteren geraakt, bijvoorbeeld tijdens het wachten voor een stoplicht.

Miljoenen kilometers

De ongelukken ontstonden tijdens de vele testen van Google, dat de techniek nog steeds uitgebreid test. Inmiddels hebben de auto's de afgelopen 6 jaar ruim 2,7 miljoen kilometer afgelegd om data te verzamelen over snelweg- en stadsverkeer.

Verwarring

Google bracht de cijfers zelf naar buiten, naar aanleiding van een bericht van persbureau AP. Dat meldde maandag dat de zelfrijdende auto's in totaal bij 4 ongelukken waren betrokken.

Definitie

Dat de berichten zo tegenstrijdig zijn, komt waarschijnlijk door de definitie van een ongeluk. Google meldt ook de ongelukken waarbij een menselijke bestuurder achter het stuur zat, maar het is niet duidelijk in hoeveel gevallen de automatische piloot aan stond.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000