De Raspberry Pi Foundation kondigt aan dat het Raspberri Pi B+ model voortaan een lagere adviesprijs heeft. Tot op heden was de B+ even duur als de nieuwere Raspberri Pi 2.

Volgens de bedenkers van de minicomputer kan de prijs zakken omdat 'ie tegenwoordig goedkoper is om te maken. Toch is ook opvallend dat de prijsverlaging in dezelfde week wordt aangekondigd als waarin de CHIP is onthuld. Deze Raspberri-concurrent kost maar 8 dollar, omgerekend 7 euro.

De Raspberri Pi B+ kost voortaan 25 dollar (circa 22 euro), terwijl de Raspberri Pi 2 35 dollar (32 euro) kost. Nu was de B+ al in veel webshops voor rond de 25 euro te krijgen. Wellicht daalt die prijs nu dan ook nog verder. Voor de Pi 2 betaal je al snel tussen de 35-45 euro.

Performance

Het B+model heeft net als de Pi 2 vier usb-ingangen. Het verschil zit hem in de performance. Raspberri Pi B+ moet het stellen met minder RAM-geheugen (512 MB toz 1 GB) en een minder krachtige processor (700 MHz toz 900 MHz).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000