MSI Wind Top AE2020M alles-in-één-pc

Waren alles-in-één-pc’s met een touchscreen enige tijd geleden veelal gebaseerd op de zwakke Atom-processor in combinatie met een ‘singletouch touchscreen’ (touchscreen die slechts één punt kan herkennen), nu is de trend multitouch (schermen die twee aanrakingen ondersteunen, en soms meer) in combinatie met een normale processor. MSI heeft de Wind Top AE2020 die draait op een Pentium dualcore-processor in combinatie met NVIDIA’s ION-chipset.

De MSI Wind Top AE2020 doet zowel qua specificaties als ontwerp van de behuizing sterk denken aan de door ons eerder geteste Packard Bell oneTwo M. Ook de MSI heeft een doorzichtige kunststofrand rondom het scherm die ook gelijk dienst doet als pootjes waarop de computer staat. Het multitouch touchscreen heeft een diagonaal van 20 inch (ca. 51 cm) en een resolutie van 1600 x 900 pixels. De Wind Top AE2020 draait op een Intel Pentium dualcore-processor T4300 die op 2,1 GHz loopt. MSI heeft helaas gekozen voor 3 GB geheugen, wij vinden 4 GB inmiddels standaard. Als besturingsysteem is gekozen voor Windows 7 Home Premium 32 bit, dus uitbreiden naar 4 GB of meer heeft weinig zin zonder een nieuwe installatie van Windows.

De gebruikte NVIDIA ION-chipset gebruikt een GeForce 9300M voor het grafische gedeelte. Voor gamen is deze chip niet bedoeld, maar HD-video is geen enkel probleem. De Wind Top AE2020 is dan ook een prima multimediamachine. Full HD kunt u overigens niet optimaal kijken, want daar is de resolutie van het scherm te laag voor.

Zowel het toetsenbord als de muis zijn met een draadje uitgevoerd.

Aansluitingen

De computer is voorzien van een normale vga-poort, maar gaf geen kik toen we hier een scherm op aansloten. Het blijkt een vga-ingang te zijn om de Wind Top als scherm voor een andere pc te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de HDMI-poort. De Wind Top AE2020 is hierdoor bijvoorbeeld te gebruiken als scherm voor een andere computer of spelcomputer. Helaas kunt u de pc via de poorten niet aansluiten op een andere televisie. De optische aansluiting is gelukkig wel een geluidsuitgang en ook in een analoge geluidsuitgang is voorzien. Verder is de pc voorzien van een moderne eSATA-poort, zes usb 2.0 poorten, een netwerkaansluiting en een kaartlezer. Al met al maakt de Wind Top AE2020 een complete indruk.

Bediening

Het multitouchscherm doet sterk denken aan dat van de Packard Bell oneTwo M en heeft dezelfde plus- en minpunten. Het scherm registreert door middel van sensoren in de schermrand waar uw vingers zich bevinden. Dat gaat meestal prima, maar als beide vingers zich op dezelfde horizontale lijn bevinden en bewegen, dan heeft het scherm moeite om beide vingers nog te herkennen. Dit is bijvoorbeeld hinderlijk als u in het meegeleverde Microsoft Surface Collage twee foto’s horizontaal naast elkaar plaatst of met twee vingers tegelijkertijd tekent in Paint. Het scherm reageert wel prima en u hoeft niet echt te drukken om een actie uit te voeren. Er wordt een stylus meegeleverd voor het fijnere werk. De meegeleverde set van toetsenbord en de muis bestaat uit simpele exemplaren met een draadje waar wel prima mee te werken is.

Conclusie

De MSI Wind Top AE2020 is een alles-in-één-pc die voor dagelijks gebruik en het afspelen van multimedia genoeg kracht biedt om comfortabel op te werken. Het multitouchscherm reageert soepel en het ontwerp van de pc mag er ook wezen. We vinden het jammer dat de beeldschermaansluitingen alleen dienst doen als ingangen voor het beeldscherm.

MSI AE2020M

Prijs € 699,-

Garantie 2 jaar

Info MSI

Besturingsysteem Windows 7 Home Premium 32 bit

Beeldscherm 20 inch / ca. 51 cm (1600 x 900 pixels), multitouch

Processor Intel Pentium dualcore T4300 (2,1 GHz)

Geheugen 3 GB DDR2

Harde schijf 320 GB SATA

Overige opslag Kaartlezer (XD, SD, MMC, MS, SDHC, MS Pro), dvd-brander

Video NVIDIA GeForce 9300M

Webcam Ja, 1,3 megapixel

Netwerk LAN, 802.11b/g/n

Aansluitingen VGA (ingang), HDMI (ingang), 6 x usb 2.0, eSATA, microfooningang, hoofdtelefoonuitgang, optisch digitaal geluid (S/PDIF)

Invoer Toetsenbord en muis

Oordeel 7/10

Pluspunten

Touchscreen reageert soepel

Speelt HD-video af

Digitale geluidsuitgang

Minpunten

Slechts 3 GB geheugen

32bit-versie Windows 7

Beeldschermaansluitingen alleen ingangen

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000