E-mail traceren en vertragingen opsporen

Hebt u zich wel eens afgevraagd welke weg een e-mail heeft afgelegd voordat het bericht in uw postvakje belandt? In de header van elk mailbericht is deze informatie terug te vinden. Een e-mailheader interpreteren is evenwel een lastig karwei.

De website www.mxtoolbox.com ontcijfert de technische informatie en vertaalt een en ander in een leesbaar overzicht. Open het mailbericht waarvan u de herkomst wilt traceren en kopieer de header. De website www.internetsporen.nl helpt bij het digitaal aangeven van internetoplichting. In het menu Sporen / E-mail van deze site leest u per mailprogramma hoe u de header veiligstelt. Ga vervolgens naar www.mxtoolbox.com en kies Analyze headers. Klik met rechts in het tekstveld, kies Plakken en bevestig met de knop Analyze header. De header wordt ontleed en in een tabel weergegeven. Zo ziet u precies welke weg een bericht heeft afgelegd. Leuk detail is de tijdmelding. Hieraan kunt u zien waar een bericht vertraging heeft opgelopen en welke server hiervoor verantwoordelijk was.

© PXimport

De website www.mxtoolbox.com analyseert e-mailheaders en toont de weg die uw bericht heeft afgelegd op internet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000