Smart Control: Slimme afstandsbediening van Samsung stuurt al je media-apparaten aan

© CIDimport

Smart Control: Slimme afstandsbediening van Samsung stuurt al je media-apparaten aan

Geplaatst: 4 januari 2016 - 17:46

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:56

Redactie

Even tellen. Hoeveel afstandsbedieningen heb je in huis? Eentje voor de televisie, eentje voor je mediaspeler, eentje voor je Blu-rayspeler, eentje voor je... nou ja, te veel eigenlijk. Samsung heeft er iets op verzonnen met Smart Control.

Nieuwe smart tv's van Samsung worden vanaf dit jaar geleverd met één afstandsbediening die je gebruikt om álle apparaten die aan de televisie verbonden zijn aan te sturen. Smart Control is aangekondigd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De afstandsbediening draait op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen. Inderdaad, 2016 wordt het jaar waarin ook je zapper op een OS draait. Het is in elk geval een nobel streven, want met een beetje geluk pak je nooit meer de verkeerde afstandsbediening.

Samsung toont in een later stadium hoe Smart Control er uit ziet. Ook is nog niet helemaal duidelijk hoe alle apparaten worden herkend. Immers, de kans is groot dat niet elk apparaat dat aan je tv hangt, van het merk Samsung is.

Smart Hub

De tv's krijgen ook een nieuwe interface die Samsung de Smart Hub noemt. Hiermee zie je in één oogopslag de content die op je televisie af te spelen is. Niet alleen films en series, maar ook bijvoorbeeld de games in je aangesloten spelcomputer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000