© CIDimport

'NLZiet dreigt te mislukken'

Televisie

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 08:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:32

Redactie

Het gaat slecht met NL Ziet, het uitzending-gemistplatform van de Publieke Omroep, RTL, en SBS. De Telegraaf schrijft vandaag dat de dienst nog veel te weinig abonnees heeft en dat het op een mislukkig dreigt uit te lopen.

De krant baseert zich op anonieme bronnen rondom het platform, die stellen dat het aantal betalende gebruikers van de dienst ver beneden verwachting blijkt. Ook enkele prominente personen in de omroepwereld spreken zich uit tegen het naderende fiasco.

'Leerproces'

NLZiet is een betaaldienst waarmee gebruikers voor 7,95 per maand programma's van de publieke en commerciële omroepen kunnen terugkijken. De dienst werd op 1 juli gelanceerd, dus is het volgens de dienst zelf nog te vroeg om uitspraken te doen over de tussenstand. "We zijn net gelanceerd en zitten nog midden in het leerproces", zegt directeur Niels Baas.

Verkeerd aanbieden

Vooral de reclamecampagne van NLZiet krijgt veel kritiek. De dienst zou niet genoeg naamsbekendheid hebben verworven. Een ander punt van onvrede is dat de commerciële zenders bepaalde programma's niet via NLZiet aanbieden, maar via hun eigen betaalde kanalen. Op die manier mist NLZiet de voorsprong op de concurrentie, stellen de criticasters. De serie Nieuwe Buren is bijvoorbeeld al wel te zien bij Videoland (van RTL), terwijl de producenten de serie niet in NLZiet willen zetten.

Grote namen

De bronnen blijven voornamelijk anoniem, maar inmiddels hebben ook prominente NPO-figuren zoals Jan Slagter (van Omroep MAX) en Eric van Stade (van AVROTROS) hun zorgen uitgesproken. "De marketing is niet goed gegaan, daar maak je geen succes van", zegt die laatste.

Te vroeg voor conclusie

NLZiet vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken. Bovendien wil de dienst geen cijfers bekend maken over het aantal abonnees, maar ook niet over de verwachtingen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000