Spotify betaalt miljarden aan artiesten

Spotify betaalt miljarden aan artiesten

Home cinema

Geplaatst: 11 november 2014 - 14:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:10

Spotify heeft sinds 2008 al ruim 1,5 miljard euro betaald aan artiesten. Dat zegt de ceo van het bedrijf in een blogpost.

Daniel Ek reageert daarmee op het bericht dat Taylor Swift al haar muziek van Spotify haalde. Volgens Swift krijgen artiesten amper betaald voor Spotify.

Geld naar rechthebbenden

Dat spreekt Ek tegen. Ruim 70% van de omzet van het bedrijf gaat naar rechthebbenden, wat met het aantal gebruikers een behoorlijk bedrag is.

Betalen voor premium

In totaal heeft Spotify nu ruim 50 miljoen gebruikers, waarvan er zeker 12,5 miljoen betalen voor een premium-abonnement. Niet alleen dat geld, maar ook de reclame-inkomsten van Spotify gaan naar de artiesten.

Stijgend aantal leden

Het aantal gebruikers van de dienst is flink gestegen - in maart van 2013 had Spotify nog slechts 6 miljoen betalende leden.

Van gratis naar betaald

Van die leden begon ruim 80% met een gratis proefabonnement, en stapten zij later over naar het betaalde. Ook zegt Ek dat meer dan de helft van de gebruikers jonger dan 27 is, wat volgens hem aangeeft dat ook jongeren bereid zijn te betalen voor Spotify.

Met die cijfers kunnen artiesten zoals Taylor Swift zeker 6 miljoen dollar per jaar verdienen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000