Review: Grundig Micro 75

Home cinema

Geplaatst: 16 november 2015 - 10:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:15

Zoals de cd de platenspeler heeft vervangen, zo worden steeds meer analoge technieken opgevolgd door digitale alternatieven. De (Nederlandse) radiowereld heeft deze ontwikkeling lange tijd weten te vermijden, maar gaat nu ook overstag. De aloude fm-band wordt langzaam maar zeker ingeruild voor DAB+, een digitale radiotechniek.

Om deze vorm van radio te ontvangen, hebt u een nieuwe ontvanger nodig. Zoals de Grundig Micro 75, een compacte zakradio geschikt voor de ontvangst van DAB, DAB+ en fm. Het apparaatje is ongeveer zo groot als een wat oudere mp3-speler en heeft daar ook qua vormgeving wel wat van weg. Ons testexemplaar was in vrolijk blauw uitgevoerd.

Upgrade voor uw auto

Een fors display vertelt over het station dat ontvangen wordt en de status van de ingebouwde batterij. De compacte vormgeving maakt hem niet alleen zeer geschikt voor wie veel op straat is, maar laat hem ook moeiteloos een plekje vinden in de auto. Het gewicht van ongeveer één ons is laag genoeg om het apparaatje overal mee naartoe mee te nemen.

De antennes van de digitale zakradio van Grundig zijn best goed, waardoor de ontvangst in de auto ook prima is. Om hem daar te kunnen gebruiken, komt een analoge audio-ingang van pas, dan kunt u hem aansluiten via de hoofdtelefooningang. Zo kunt u eenvoudig het audiosysteem in uw auto een upgrade met digitale radio geven.

Tegenvallende koptelefoon

De ingebouwde accu biedt een speelduur van ongeveer 10 uur en wordt opgeladen via een usb-kabeltje. In de doos zit ook een in-ear hoofdtelefoon, maar die is helaas bepaald niet van topkwaliteit en ook niet al te comfortabel. Het is amper mogelijk om hiermee de goede kwaliteit van de ontvanger en de meerwaarde van DAB+ te ervaren. De hoofdtelefoon zouden we dus direct omruilen, wellicht voor een exemplaar dat u al in huis hebt.

Erg handig is het knopje aan de bovenkant van het toestel waarmee u alle toetsen kunt vergrendelen. Zo voorkomt u dat onverhoeds een ander station wordt gekozen of het volume wordt veranderd.

Conclusie

Mini-radio geschikt voor digitale radio en fm.

Pluspunten:

Compact, weegt slechts 100 gram, prima ontvangst.

Minpunten:

Kwaliteit meegeleverde hoofdtelefoon valt tegen.

Adviesprijs: € 64,95

Voor meer informatie: www.grundig.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000