Nieuwe Soundcore-headsets willen personal space respecteren

Nieuwe Soundcore-headsets willen personal space respecteren

Audio

Geplaatst: 5 november 2022 - 09:06

Aangepast: 25 november 2022 - 11:51

Wesley Akkerman

Het merk Soundcore is onderdeel van de Chinese fabrikant Anker, dat met een aantal audioproducten furore maakt. Vaak zijn de headsets en oordoppen betaalbaar, terwijl ze toch een fijne kwaliteit leveren. Nu zijn er twee nieuwe producten beschikbaar: Space Q45 over-ears en Space A40 in-ears.

Over-ears audioproducten zijn koptelefoons met van die grote oorkussen. Je zet ze op je hoofd, dat je als het ware tussen de kussens vastklemt. Zo valt de headset niet af en zit die, dankzij die kussentjes, meestal langdurig comfortabel. Dat is belangrijk, omdat zo’n audioproduct in de basis al erg persoonlijk is. Audio beluisteren is een persoonlijk proces en dan is het fijn om te weten dat dit op een comfortabele manier kan. Wat dat te maken heeft met de Soundcore Q45? Nou, waarschijnlijk meer dan je denkt – die headset wil je personal space namelijk respecteren.

Tip: Lees ook onze keuzehulp met de 10 beste koptelefoons van het moment

Soundcore Space Q45-koptelefoon

Natuurlijk is een goede audio-ervaring belangrijk. Maar zit zo’n koptelefoon ook wel lekker? Anker belooft van wel, aangezien de Soundcore Space Q45 een ergonomisch ontwerp heeft. De fabrikant belooft dat de oorkussens ontzettend zacht zijn en dat je de positie van de koptelefoon gemakkelijk aanpast dankzij bewegende onderdelen op de band. Verder is het goed om te weten dat het apparaat maar liefst 50 tot 65 uur meegaat op een volle accu: dat zijn een getallen die we zelden tegenkomen op dit soort producten. Waar zit het verschil hem precies in?

 

De Soundcore Space Q45 heeft ondersteuning voor active noise cancelling. Dat betekent dat geluiden van buitenaf (zo’n 98 procent, aldus Anker) geweerd worden, waardoor je lekker kunt blijven genieten van je muziek. Wanneer je de actieve ruisonderdrukking activeert, dan verbruikt het apparaat meer energie. Dan kun je dus tot vijftig uur ongestoord luisteren, zo luidt de boodschap. Zet je de modus uit, dan kun je tot 65 uur luisteren naar je favoriete tunes. Zet je hem vaak aan, maar soms ook wel eens uit, dan zul je dus ergens tussen de vijftig en 65 uur uitkomen.

 

Via de app kun je de actieve ruisonderdrukking instellen zoals je wil, maar de koptelefoon kan het werk ook uit handen nemen. De oorcups beschikken over vier microfoons om dat geluid te kunnen filteren. Maar dat is natuurlijk niet de enige technologie aan boord. In de kussens zitten drivers van veertig millimeter, die een “intense bas en heldere audio” ten gehore brengen. En dankzij de LDAC-ondersteuning, is er ook ruimte voor audiokwaliteit in de hoogste resolutie. Daardoor kun je naar hi-res muziek luisteren die je bijvoorbeeld op muziekstreamingdiensten als Tidal en Quboz aantreft.

Soundcore Space A40-oordoppen

Dan komen we aan bij het nieuwe setje oordoppen: de Soundcore Space A40. De oordoppen hebben veel overeenkomsten met de Soundcore Q45. Zo kan de adaptieve, actieve ruisonderdrukking eveneens de mate van onderdrukking instellen op basis van je omgeving. Zit je in het vliegtuig, dan heb je een hogere mate van ruisonderdrukking nodig dan wanneer je lekker over straat wandelt. De functie kan in elk geval ook tot 98 procent van de geluiden weren, dankzij de zes ingebouwde microfoons. Via de app kun je de active noise cancelling ook gewoon instellen.

Ook voor de oordoppen let Soundcore goed op comfort en accuduur. De true wireless stereo in-ears gaan tot tien uur mee op één batterijlading en in totaal vijftig uur dankzij de bijbehorende oplaadcase. Verder is het zo dat je met tien minuten opladen tot vier uur kunt luisteren. Zijn ze dus leeg op het moment dat je wil vertrekken, dan heb je met enkele minuten vertraging toch muziek tijdens de aanstaande reis. De Space A40 moet bovendien comfortabel in elk oor passen, mede dankzij het ergonomische ontwerp en de vijf meegeleverde opzetstukken.

 

De Soundcore A40-oordopjes beschikken tevens over dubbellagige membraan-drivers, die audio met een “sterke bas, duidelijke mids en heldere treble” presenteren. Daarnaast is ook hier ondersteuning voor LDAC, waardoor het mogelijk is audio in een hoge resolutie te beluisteren. En via de HearID Sound 2.0-functie binnen de Soundcore-app, is het mogelijk een persoonlijk luisterprofiel aan te maken. De oordoppen passen de audiokwaliteit dan aan het gehoor van de gebruiker, wat voor een persoonlijke luisterervaring moet zorgen. Dit kan overigens niet met de Space Q45.

Prijs en beschikbaarheid

Via de app kun je tot slot nog wel een aantal dingen instellen voor beide producten. Denk dan aan de mate van transparantie (de hoeveelheid geluid die je wél door wil laten) en audioprofielen. Binnen de app tref je een equalizer aan waarmee je de geluidservaring verder kunt personaliseren, indien nodig. Tot slot ondersteunen ze allebei bluetooth 5.3 en is er multipoint aanwezig, waardoor je ze me meerdere apparaten tegelijkertijd verbindt.

De Space Q45 is verkrijgbaar bij Bol.com voor 149,99 euro, terwijl de Space A40 daar nu 99,99 euro kost.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000