Bose QuietComfort Earbuds II hebben bijzondere ruisonderdrukking

Bose QuietComfort Earbuds II hebben bijzondere ruisonderdrukking

Audio

Geplaatst: 8 september 2022 - 10:27

Bose introduceert de Bose QuietComfort Earbuds II, die beschikken over een bijzondere, actieve ruisonderdrukking. De oordopjes zijn, met een prijskaartje van 299,95 euro, flink aan de prijs. Wat krijg je hiervoor terug?

De nieuwe Bose QuietComfort Earbuds II hebben een compactere formfactor in vergelijking met hun voorganger. Maar ondanks dat beschikken de oordoppen nog altijd over zes uur aan luistertijd op een volle accu. Met de meegeleverde oplaadcase kun je de oordopjes drie keer volledig opladen. De case zelf beschikt over een usb-c-poort waarmee je hem oplaadt.

Ruisonderdrukking nieuwe Bose-oordopjes

Eén van de belangrijkste eigenschappen van de Bose QuietComfort Earbuds II is de bijzondere ruisonderdrukking. De audiofabrikant claimt dat die beter is dan op welke setje draadloze oordoppen dan ook. En, sterker nog, die actieve ruisonderdrukking zou zelfs beter moeten zijn dan we doorgaans tegenkomen op koptelefoons. Dat is een flink statement; dat ondervinden we graag zelf wanneer we de oordoppen aan een onvermijdelijke test onderwerpen.

Toch lijken de claims – zoals het nu lijkt – niet uit het niets te komen. De fabrikant komt namelijk met een aantal argumenten. Zo beschikken de Earbuds II over CustomTune-technologie voor geluidskalibratie. Deze technologie wordt automatisch geactiveerd wanneer je de oordoppen uit het doosje haalt en in je oren installeert. Ze spelen vervolgens een unieke toon af, waarna een microfoon in de oordopjes de akoestische respons van je gehoorgang meet. Die informatie wordt vervolgens gebruikt om zowel het geluid als de ruisonderdrukking speciaal op jou af te stemmen. Duurt dit lang? Nee: Bose laat weten dat dit een halve seconden in beslag neemt.

Uit het persbericht komt nog wat informatie naar voren:

Voor audio optimaliseert CustomTune het geluidsfrequentieprofiel volledig naar de unieke eigenschappen van elk oor, zodat het geluid dat het trommelvlies bereikt precies is zoals de artiest het bedoeld heeft - levensechte, evenwichtige audio met nuance, helderheid en diepte. Voor krachtigere ruisonderdrukking stemt CustomTune het ruisonderdrukkingssignaal ook af op je oren, waardoor de prestaties aanzienlijk verbeteren. Het richt zich op geluiden die voorheen moeilijk te onderdrukken waren - zoals stemmen van collega's in de buurt, gillende baby's in de bus, of afleidingen van het gezin in je thuiskantoor – met deze nieuwe technologie vervagen dit soort geluiden zodat je ook door deze geluiden niet meer gestoord wordt. En CustomTune past zich voortdurend aan op het veranderende geluid in je omgeving, zodat je verzekerd bent van de beste ruisonderdrukking.

Daarnaast speelt de pasvorm een grote rol in de beleving van de audio en de ruisonderdrukking. De QC Earbuds II verdelen de traditionele eendelige oordopjes in een tweedelig systeem: een stabiliteitsband die de contouren van je oor volgt, en een parapluvormige siliconenoordop om een stevige afdichting bij de opening van je oor te maken.

De Bose Fit Kit die bij de QC Earbuds II wordt geleverd, bevat drie maten oordopjes en drie maten stabiliteitsbandjes - waardoor elk oordopje negen aanpassingsmogelijkheden heeft. Alle onderdelen zijn zo ontworpen dat ze bovendien verwisselbaar zijn, omdat geen enkel oor hetzelfde is. Tot slot vind je een pasvormtest in de officiële app, die je kunt gebruiken als laatste kalibratiemiddel.

Overige zaken

Verder lijkt de Bose QuietComfort Earbuds II enkele standaardeigenschappen te bevatten. Denk dan aan een ipx4-certificaat, voor spatwaterdichtheid, een aanpasbare equalizer in de app en aanraakgevoelige bediening op de oordoppen (onder meer voor het volume).

De Bose QuietComfort Earbuds II zijn vanaf 29 september verkrijgbaar voor 299,95 euro in de kleur Triple Black, en kunnen vanaf 8 september gereserveerd worden via Bose.nl. Later dit jaar zal ook een Soapstone-kleurige variant beschikbaar zijn.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000