Bowers & Wilkins Px8: nieuwe drivers, bekend design

Bowers & Wilkins Px8: nieuwe drivers, bekend design

Audio

Geplaatst: 29 september 2022 - 08:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:49

Wesley Akkerman

Audiofabrikant Bowers & Wilkins kondigt de Px8-koptelefoon met actieve ruisonderdrukking aan. Aan de buitenkant van dit over-ears model verandert er niet heel veel; we komen voornamelijk veranderingen aan de binnenkant tegen. De Px8 kost 699 euro: wat haal je dan in huis?

In de twee oorcups van de Px8 zitten 40mm-drivers in de vorm van koolstofkegels. Die nieuwe onderdelen moeten het detail, de ruimtelijkheid en resolutie ten goede komen. Net als bij de Px7 S2, een koptelefoon die afgelopen zomer verscheen, zijn de drivers enigszins gekanteld “om een consistente afstand ten opzichte van het oor van de luisteraar te garanderen”. Dit moet resulteren in een accurate soundstage die luisteraars onderdompelt.

De Bowers & Wilkins Px8 ondersteunt aptX Adaptive-technologie; dat is handig voor Android- en Windows-gebruikers. En dankzij de digital signal processor (DSP) van het bedrijf is er tevens support voor 24-bit streaming, via bronnen die dat aanbieden. Verder is het mogelijk streamingdiensten als Deezer, Qobuz en Tidal direct vanuit de gratis te downloaden Music-app te gebruiken. Met die app kun je tevens de koptelefoon instellen en aanpassen.

Andere materialen voor de Bowers & Wilkins Px8

 

De armconstructie van de Bowers & Wilkins Px8 is dit keer gemaakt van aluminium, dat gevormd is naar de typische look van het merk. Aan de binnenkant van de oorcups treffen we memoryfoam aan, waardoor de koptelefoon lang comfortabel moet blijven zitten. Om de cups zit zogenaamd nappaleer. Dat is doorgeverfd leer, dat meestal afkomstig is van lams- of schapenhuid en bekendstaat om zijn zachtheid en duurzaamheid.

 

De koptelefoon draait op hetzelfde audioplatform als zijn voorganger, de eerdergenoemde Px7 S2. Dat betekent dat er ook eenzelfde soort actieve ruisonderdrukking is. Dat is goed nieuws, want uit tests blijkt dat die ruisonderdrukking uitstekend werkt verricht. De Px8 heeft zes microfoons aan boord: twee voor de active noise cancelling, twee voor omgevingsgeluiden en twee voor telefoongesprekken. Die laatste twee staan dichterbij elkaar, om te voorkomen dat mensen aan de andere kant van de lijn last hebben van eventuele windvlagen.

Lees ook ons artikel over de beste koptelefoons met ruisonderdrukking

De accuduur bedraagt zo’n dertig uur. Helaas laat Bowers & Wilkins niet weten of dit met of zonder de actieve ruisonderdrukking is. Met vijftien minuten opladen moet je echter tot zeven uur kunnen luisteren, maar ook hier is niet duidelijk of dat met of zonder die ruisonderdrukking is. De nieuwe Px8 is vanaf 28 september verkrijgbaar via de website van Bowers & Wilkins en bij een handjevol retailers voor een prijs van 699 euro.

Toe aan een nieuwe koptelefoon met actieve ruisonderdrukking? Bekijk het aanbod op Bol.com.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000