Je eigen multimediacenter met de Synology DS720+

Je eigen multimediacenter met de Synology DS720+

Over ons

Geplaatst: 26 januari 2021 - 07:10

Aangepast: 17 november 2022 - 08:57

Partner

Iedereen kent het probleem: je schiet de wereld aan foto’s en video’s, maar deze blijven op je smartphone staan en je kijkt ze nooit meer terug. Of erger nog, hele jaren aan materiaal raken verloren, omdat er iets met je telefoon gebeurt en je geen back-up had. Op je pc is dat niet veel anders: praktisch je hele leven staat op dat apparaat en dat is behoorlijk riskant. 

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Synology.

Tijd voor een oplossing die al je gegevens combineert op één centrale plek, op een veilige manier én een manier die je eenvoudig in staat stelt om ze te delen. Die oplossing komt van Synology, in de vorm van de DS720+.

De Synology DS720+ is een compacte network-attached storage-oplossing waarmee je eenvoudig al je gegevens kunt opslaan op een centrale plek. De nas heeft twee ingebouwde M.2 ssd-sleuven, die er samen met Synology ssd-cachetechnologie voor zorgen dat je gegevens snel gelezen en weggeschreven kunnen worden. De snelle processor met vier kernen biedt een snelheid van 2 GHz en piekt zelfs naar 2,7 GHz. Samen zorgen deze oplossingen voor een gemiddelde snelheidstoename van 15% voor toepassingen die intensieve berekeningen moeten doen.

Standaard wordt deze nas geleverd met twee lades voor schijven, meer dan genoeg voor de opslagbehoefte van zowel de zakelijke gebruiker als de consument. Maar mocht je onverhoopt toch veel meer opslag nodig hebben, dan is het goed om te weten dat je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden tot zeven schijven, met behulp van de Synology DX517.

Synology Drive

Eén centrale plek met voldoende ruimte om al je gegevens op te slaan, zélfs als dit een leven lang aan foto’s en video’s is. Dat is natuurlijk op zichzelf al heel fijn. Nog prettiger wordt het als je bedenkt dat je áltijd toegang hebt tot deze bestanden, ongeacht het apparaat waarop en de locatie waar je je bevindt. Synology Drive heeft daarnaast versiebeheer. Kortom, je bent gegevens nooit kwijt, zélfs niet als ze in een oud bestand staat. Daarnaast biedt de Synology DS720+ je de mogelijkheid om automatisch een back-up te maken van je gegevens, zodat deze veilig staan. Een prettig idee, want mocht je getroffen worden door een ransomware-aanval of op een andere manier je gegevens kwijtraken, dan ben je dankzij je reservekopie zo weer op de been.

Foto’s, muziek en video’s

Streamen is inmiddels een geaccepteerde manier om te genieten van audio en video. Maar je bent daarin wel afhankelijk van de content die je wordt aangeboden. Bovendien heb je zelf wellicht ook nog mappen vol aan films en muziek die je graag nog zou kunnen bekijken. De apps DS Audio en DS Video zorgen ervoor dat je zonder problemen al je content kunt streamen naar, bijvoorbeeld, je smartphone of tablet. Dus waar je ook bent, je hoeft alleen de app te starten om toegang te krijgen tot je complete audio- en videobibliotheek. En foto’s? Ook daar heeft Synology een oplossing voor, met de Moments-app. Synchroniseer je foto’s van elk apparaat automatisch met de DS720+, en elk apparaat dat je toegang geeft, kan op elk gewenst moment bij alle foto’s die je ooit hebt gemaakt.

De Synology DS720+ is niet alleen een nas, maar daarnaast ook een volledig multimediacenter. Foto’s, video, audio, of welk ander bestand dan ook, bewaar je eenvoudig, centraal én veilig op deze nas.

Beter fotobeheer

Het gloednieuwe Synology Photos, beschikbaar in DSM 7.0beta, bouwt voort op de AI-functies van Moments en de organisatorische flexibiliteit van Photo Station. Gebruikers kunnen eenvoudig een back-up maken van foto's van hun mobiele apparaten of camera's, bladeren, filteren met uitgebreide opties en ze organiseren via tijdlijn- of map-weergaven. Als alternatief kunnen ze albums maken om foto's die aan specifieke criteria voldoen automatisch toe te voegen.

Controles op het delen, inclusief wachtwoordbeveiliging en vervaldata, zorgen ervoor dat het delen van de mooiste herinneringen eenvoudig en veilig is. Bovendien is Photos een volledig on-premise oplossing, wat betekent dat er geen netwerkverbinding nodig is om taken zoals gezichtsherkenning uit te voeren - een must voor absolute privacy. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000