Jolien van der Post
Slimme pannen, handige robotdweilen: Jolien is gek op het versimpelen van huishoudelijke taken.
Tuinonderhoud in januari? Zeker – en dit kun je allemaal doen!
In januari lijkt de tuin in winterslaap, maar schijn bedriegt. Dit is juist het moment om je tuin voor te bereiden op een prachtig voorjaar. Van snoeien tot het maken van een beplantingsplan en het verzorgen van overwinterende planten: er is genoeg te doen. Met een paar slimme klussen leg je de basis voor een gezonde en mooie tuin.
Gezellig kerstdiner? Met funcooking bespaar je slim op de kosten!
De gezelligste periode van het jaar komt eraan: kerst! Een tijd om met familie of vrienden te genieten van uitgebreide diners en heerlijk eten. Maar met de stijgende kosten voor boodschappen en energie zoeken veel mensen naar manieren om het budget in toom te houden. Gelukkig hoeft een feestelijk kerstdiner niet duur te zijn. Lees hoe je met funcooking een betaalbaar én gezellig kerstdiner op tafel zet!
Winterklaar! Zo help je jouw planten de koude maanden door
Nu de dagen kouder en korter zijn, kruipen we het liefst lekker warm binnen op de bank met een goede serie of een fijn boek. Vooral doen, maar: eerst moet je je planten in de tuin beschermen tegen vorst. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat ze een strenge vorstperiode niet doorstaan en je in de lente spijt hebt dat je geen voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Dus doe je tuinhandschoenen maar aan om je planten winterklaar te maken.
Rioolvliegjes in de douche of gootsteen? Zo krijg je ze weg!
Vliegen er kleine insecten rond de afvoer, de gootsteen of het doucheputje? Rioolvliegjes, ook wel bekend als motmuggen of aalputmotjes, zijn klein, maar helaas niet onschuldig. Ze geven overlast en zijn slecht voor je gezondheid. Ze leven graag in een vochtige omgeving en ze vermenigvuldigen zich razendsnel. Maar maak je geen zorgen, met een aantal slimme maatregelen bestrijd je ze en maak je je huis rioolvliegvrij.
Wat mag je never nooit in de gootsteen gooien?
Er gaat veel door de gootsteen. Niet alleen afwaswater: we spoelen ook allerlei ander afval weg – zoals overgebleven jus, restjes soep of verf. Maar is dat eigenlijk wel de bedoeling? Ieder jaar hebben duizenden huishoudens een verstopte gootsteen. Heb jij daar ook weleens last van? Check dan wat je absoluut niet door de gootsteen mag gooien en waarom niet.
📆 Tuinonderhoud in augustus: voorbereidingen voor de herfst
In augustus geniet je nog volop van de tuin. Alles staat er mooi, kleurrijk en vol bij. Omdat veel planten nu op hun hoogtepunt zijn, is het belangrijk om ook nu goed voor je tuin te blijven zorgen. Door nu de juiste stappen te nemen, verzeker je je van een schitterende tuin de komende herfstmaanden en volgend jaar.
❤️ Houd van hout: alles over meubels schoonmaken en vlekken verwijderen
Wanneer je net een nieuw houten meubelstuk in je huis zet, ben je er nog heel zuinig op. Maar na verloop van tijd krijg je toch vlekken of kringen in het hout, met name wanneer het hout onbehandeld is. En dat is zonde. Gelukkig zijn er manieren om houten meubels en houten vloeren weer te laten stralen. Met een beetje liefde en de juiste middelen is het hout in een handomdraai weer mooi.
Rolluiken schoonmaken doe je zo (want ja, dat moet af en toe gebeuren!)
Rolluiken helpen je huis te beschermen tegen felle zon, gure wind, kou en nieuwsgierige buren. Maar na verloop van tijd worden rolluiken vuil – denk bijvoorbeeld maar aan groene aanslag, spinnenwebben en vogelpoep. Je moet ze dus echt eens in de zoveel tijd schoonmaken. Hoe je dat het beste doet, lees je hier.
BBQ'en zonder burenruzie: tips om rookoverlast te beperken
De zomer is aangebroken, dus de barbecue gaat overal aan. Maar de rook die daarbij vrijkomt, kan voor je buren minder plezierig zijn. Wil je rookoverlast en burenruzies voorkomen? Met deze handige tips zorg je ervoor dat je volop geniet van het barbecueën zonder je buren te storen.
Lekker lang buiten zitten? Dit moet je weten over terrasverwarming
Buiten zitten, ook wanneer de temperaturen tegenvallen? Dat kan, als je onder de overkapping een terrasverwarmer neerzet. Maar omdat je de terrasverwarming niet op een open plek zet, is het wel verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.
Tuinonderhoud in juli: je to do’s voor langere bloei en groei
De zomer is aangebroken. De eerste bloei in de tuin is voorbij: op naar de volgende! Om komende tijd te genieten van de prachtige kleuren in je tuin, heb je nog wel wat te doen. Deze klussen zijn zeker geen straf als het ook nog eens lekker weer is. Leg je tijdschrift even opzij en stap van je loungebank om in de tuin te rommelen.
🍕Elke dag iets anders op de BBQ: van pizza tot paella🥘
We kennen allemaal wel de hamburger en steaks van de barbecue. Maar je kunt met een barbecue en wat accessoires zoveel meer lekkers op tafel zetten. Heb je zin in een culinair avontuur op het rooster? Met deze ideeën steek je avond na avond de barbecue aan en eet je toch elke keer wat anders.
Krassen op de vloer wegwerken: zo maak je de vloer weer stralend
Een lelijke kras op de vloer kan een doorn in het oog zijn, vooral als de vloer nog niet zo oud is. Krassen ontsieren niet alleen de vloer, maar trekken ook vuil aan, waardoor ze nog meer opvallen. Gelukkig hoef je niet meteen een heel nieuwe vloer te leggen. Deze handige tips laat je de krassen weer snel verdwijnen.
Waterpret zonder schuldgevoel: zo ga je zuinig om met zwembadwater
We hopen allemaal op een mooie zomer met zonnige dagen en zwoele avonden. En om dan een eigen zwembad in de tuin te hebben, daar kan niets tegenop. Voor de kinderen is het heerlijk om de hele dag in te spelen, en voor jezelf is het fijn om af te koelen. Maar tijdens schaarste en droogte wil je natuurlijk wel spaarzaam omgaan met water. Deze tips helpen je daarbij.
Feiten en fabels over airco’s: wat is waar en wat is niet waar?
Nederlandse zomers worden steeds warmer. Toch zijn er nog veel mensen die twijfelen over een airco, vooral omdat er allerlei verschillende verhalen de ronde over doen: dat je ziek wordt door een airco of dat airco's heel veel stroom verbruiken. Wat is nu waar en wat is onzin? ID.nl heeft het voor je uitgezocht.
📆 Tuinkalender: dit doe je in juni in je tuin
In juni is het genieten geblazen van de tuin. Veel planten staan in bloei dankzij de vele zonuren en regenbuien van de afgelopen tijd. Dat betekent dat het ook een drukte van jewelste is met insecten, vogels en kikkers. Je mag de natuur deze maand zeker een extra handje helpen. Want niet alleen groeien de mooie planten snel, het onkruid schiet ook de lucht in. Dus leg wat je nu aan het doen bent maar opzij en ga de tuin in!
Een frisse douche: zo kom je van een stinkend doucheputje af
Wil je net lekker gaan douchen, komt een vieze lucht je tegemoet in de douchecel. Getsie, niet echt een fris idee. Het doucheputje blijkt de oorzaak te zijn van de stank. Eigenlijk best logisch, er gaat dagelijks of meerdere keren per week een hoop vuil doorheen. Pak je schoonmaakspullen erbij en check hoe je van een stinkende doucheput afkomt.
Gietijzeren of roestvrijstalen pan inbranden: maak ze klaar voor jarenlang kookplezier
Je hebt nieuwe pannen gekocht en wilt ze vanavond meteen gaan uitproberen. Je hebt al een recept uitgezocht en staat te trappelen om de keuken in te duiken. Als je een gietijzeren of roestvrijstalen pan hebt gekocht, is het slim om de pan eerst nog even in te branden. Waarom en hoe je dit doet, leggen we je allemaal uit.
Lang leve de verticuteermachine: zo onderhoud je hem!
Het gazon ligt er netjes bij en je hebt de verticuteermachine opgeruimd tot hij weer nodig is in het najaar. Voordat je de verticuteermachine voor al die maanden in de schuur zet, is het verstandig om hem schoon te maken en te onderhouden. Met dit stappenplan heb je het zo voor elkaar.
Van elektrisch tot benzine: zo houd je grasmaaier in topconditie
Door je grasmaaier regelmatig te onderhouden, zorg je ervoor dat je er langer plezier van hebt. Gras heeft invloed op de staat van je grasmaaier; plakkend gras tussen de onderdelen en op het mes zorgt voor roest en slijtage. Wanneer je goed voor je grasmaaier zorgt, betekent dat een mooier en gezonder gazon. Met deze tips houd je jouw grasmaaier, van elektrisch tot benzine, in topconditie.