Testverslag Polk MagniFi Mini: Soundbar in een klein jasje

Onlangs ging een testpanel van tien personen aan de slag met de Polk MagniFi Mini. Lezer Anna van Wienen kan in ieder geval niet meer zonder. “Ik ben verkocht, want deze soundbar is betaalbaar, eenvoudig aan te sluiten en heeft ook nog eens een geweldig geluid.” Dat belooft wat, dus hoog tijd om ook de meningen van onze andere testers te peilen.

partner

© PXimport

De Polk MagniFi Mini bestaat uit een soundbar met een breedte van zo’n 34 centimeter, zodat je het apparaat moeiteloos voor of onder iedere televisie kwijt kunt. Daarnaast levert de Amerikaanse fabrikant ook nog een draadloze subwoofer mee. Die geef je ergens een plekje op de vloer. Alle onderdelen zitten stevig verpakt in een nette productdoos.

Aansluiten maar!

Voor het verbinden met een televisie staat er een hdmi-arc-aansluiting paraat. Is die niet op de televisie aanwezig, dan gebruik je de optische of analoge 3,5mm-geluidsingang. Volgens Anna van Wienen was de installatie een fluitje van een cent. “De beschrijving vermeldt duidelijk waarvoor welke kabel is bedoeld, zodat je direct geniet van een beter geluid”. Ook voor Marco Nuijens kende de configuratie weinig verrassingen. “Alle benodigde kabels om deze soundbar juist aan te sluiten, zitten al in de doos.” Overigens kun je naast een televisie ook nog andere geluidsapparatuur verbinden, bijvoorbeeld een cd-speler of cassettedeck. De MagniFi Mini vormt dus het muzikale hart van jouw woonkamer!

Testverslag Polk MagniFi Mini: Soundbar in een klein jasje-15765882

© CIDimport

Bedieningsgemak

Met de meegeleverde afstandsbediening schakel je eenvoudig naar de gewenste geluidsbron. Verder reguleer je het basniveau en pas je de intensiteit van stemmen aan. Laatstgenoemde functie is handig om dialogen tussen personen beter verstaanbaar te maken. Via de afstandsbediening heeft de luisteraar keuze uit drie luistermodi, namelijk film, muziek en sport. Daarnaast zorgt de nachtmodus voor een lagere bas, zodat er geen boze buren voor je deur staan. Eric van Ooijen kan de eenvoudige bedieningswijze wel waarderen. “Dat maakt dit product bereikbaar voor een groter publiek dat niet van ingewikkelde bedieningssystemen houdt”.

Testverslag Polk MagniFi Mini: Soundbar in een klein jasje-15765887

© CIDimport

Streamen

De MagniFi Mini heeft zowel wifi als een reguliere netwerkaansluiting, zodat je dit apparaat rechtstreeks met internet verbindt. Dankzij de aanwezige Google Chromecast-module haalt de soundbar zelfstandig audiostreams op vanaf online muziekdiensten als Spotify en Deezer. De bediening regel je met een smartphone of tablet. Koppel je deze soundbar liever niet aan internet, dan stream je als alternatief via bluetooth liedjes naar het audiosysteem. Tester Roeland Muilwijk is erg blij met de vele streamingmogelijkheden. “Met ondersteuning voor wifi, ethernet en bluetooth heeft deze soundbar ons huis verrijkt”.

Geluidskwaliteit

De audiokwaliteit is voer voor discussie, al is de gemeenschappelijke mening overwegend positief. Zo vindt Lydia Platt dat deze soundbar een mooi en vol geluid geeft, terwijl Eric van Ooijen verrast is dat zo’n klein apparaat een kamervullend geluid produceert. Hij zegt hierover: “Wat een schitterend geluid komt er uit deze soundbar, ik krijg mede dankzij de aanwezige bas echt een bioscoopgevoel.” Gerald Hampsink mist na het uitzetten van de soundbar direct de heldere klanken. “Dan val je terug naar het originele tv-geluid en merk je het enorme verschil.” In tegenstelling tot de overige panelleden is Rutger Schuurmans wat kritischer. “Het geluid dat dit apparaat produceert is goed, al had ik het beter verwacht.”

Testverslag Polk MagniFi Mini: Soundbar in een klein jasje-15765891

© CIDimport

Conclusie

Bijna alle testpanelleden zijn blij verrast met de talrijke mogelijkheden en de prima geluidskwaliteit van de MagniFi Mini. Het merendeel vindt de prijs-kwaliteitsverhouding dan ook prima in orde. Anna van Wienen vat het als volgt samen. “Gezien de hoeveelheid functies en de geweldige geluidskwaliteit, is dit audiosysteem zijn geld absoluut waard.” De Polk MagniFi Mini heeft een adviesprijs van 399 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten